Bijzonder familieverhaal

Sommige familieverhalen zijn zo fascinerend daar wil je meer van weten. Cineast Wim van der Aar had dat ook toen hij een paar jaar geleden een doos met geluidsbanden vond op het Waterlooplein in Amsterdam. Op die banden bleken telefoongesprekken te staan van ene Guido van Waveren, die hij in de jaren zeventig zelf had opgenomen en waarmee hij delen van zijn – merkwaardige – jeugd en familiegeschiedenis blootlegden. Die geschiedenis intrigeerde Van der Aar zo, dat hij er een documentaire over maakte. Je kunt deze ‘De Van Waveren tapes’ nog steeds bekijken via Npodoc.nl.

VanWaverenTapes

Maar na het maken van die documentaire kon Van der Aar de bijzondere familie Van Waveren niet loslaten. Hij dook verder in hun verleden en vond fantastische verhalen over de vier broers Van Waveren (ooms van Guido), die de Keukenhof hebben opgericht, vriendschappen onderhielden met wetenschappers en kunstenaars en contacten hadden tot aan het Witte Huis. Dit alles is nu door het Ro Theater verwerkt tot een toneelvoorstelling. Van Waveren, de ondergang van een Hollandse familie is vanaf 2 oktober te zien.

 

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS