Een winkel van jezelf

winkeltje
Het lijkt een aanlokkelijke switch, maar hoe is het echt om je carrière overhoop te gooien en een winkel te beginnen? Journalist Anneke Bots liep een dagje mee met drie winkeleigenaren. 

Petra Verheij (41) is eigenaar van kinderboekwinkel-met-koffie Ver van Hier in Rotterdam. “Deze fantastische ruimte naast de Albert Heijn stond al een tijd leeg. Hoe vaak had ik het niet gedacht: waarom is hier niks? Na mijn vakantie stond ik weer voor het pand. En toen dacht ik: waarom start ik hier niet die kinderboekwinkel met koffieplek? Dat was op 29 augustus, en exact drie maanden later ging ik open. In één ruk had ik mijn plan op papier – handgeschreven. Dat ging zo vanzelf, dat ik wist: mijn idee klopt.”

In Flow 4 kun je meer lezen over de winkel van Petra Verheij en lees je de verhalen van Marieke Sengers van Het Appeltaartgevoel in Rijswijk en Jacqueline Smit van Boekalicious in Amsterdam. 

Fotografie: Margriet Hoekstra, Styling Annemieke Paarlberg, Visagie Minke@Carmen Zomers/Yvesrocher.com

 

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS