Het geheim van creatieve retreats

Creatieve retreats
Floris Schoonderbeek
Lees ook: De veranderaars #3: Floris organiseert ‘Wild Wellness’

Dicht bij de natuur

De retreats zijn geschikt voor beginnende en ervaren crafters. Veel deelnemers komen regelmatig terug. Elk jaar zijn er drie tot zes verschillende weekenden, soms rond één discipline, plus nog een aantal kleinere workshops. Behalve in thuisbasis Boulder zijn er inmiddels ook retreats van the Makerie op andere plekken in de Verenigde Staten en zelfs daarbuiten; vorig jaar vond de eerste internationale Makerie plaats in Frankrijk. Niet in een doorsneehotel of conferentieoord, maar altijd op een sfeervolle locatie, dicht bij de natuur.

Want volgens Ali DeJohn is de omgeving cruciaal voor inspiratie en creativiteit, net als persoonlijke aandacht van de docenten en een veilige, ontspannen sfeer. Lekker eten, wandelen, yoga of tai chi: het is allemaal onderdeel van de beleving van the Makerie. Sommige retreats organiseert DeJohn samen met andere partijen, zoals The Weaving Kind, een Instagram-platform van en voor weefliefhebbers. Zo’n 65 deelnemers kwamen naar Boulder en volgden workshops in uiteenlopende weeftechnieken.

DeJohn: “De mogelijkheden van de online wereld zijn fantastisch, maar kunnen niet op tegen echt contact. En dat is wat wij kunnen toevoegen aan zo’n platform. Door samen iets te maken, voel je je al snel met elkaar verbonden. Je deelt een liefde voor creativiteit en dan doet het er niet toe of je iets heel goed kunt of het nog aan het leren bent; je spreekt dezelfde taal.”

  • Het volledige verhaal ‘Het geheim van the Makerie’ is te lezen in Flow 4.

Tekst Annalot Boersma Fotografie the Makerie

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS