8 Instagram-accounts om blij van te worden

instagram-accounts

Soms komen we tussen alle ‘perfecte’ plaatjes op Instagram accounts tegen die de wereld een beetje mooier maken, of een glimlach op ons gezicht toveren. Een paar van onze favorieten.

1. @woofsandwalls

Een account met foto’s van honden die voor wall art staan, met vrolijke kleurexplosies.

https://www.instagram.com/p/Btzc_NGHA59/

2. @tanaka_tatsuya

De Japanse Tatsuya maakt miniatuurkunst. Hij creëert kleine werelden met behulp van alledaagse voorwerpen. “Het zou geweldig zijn als mijn werk je dagelijks leven ietsje vrolijker maakt,” zegt Tatsuya er zelf over op zijn website.

https://www.instagram.com/p/BuFOuVkgmKj/

3. @apartmenttherapy

Mooie of bijzonder ingerichte huizen: we kijken er graag naar. Op dit account komen elke dag weer nieuwe foto’s voorbij van vintage kastjes, kleurrijke accessoires en bont ingerichte woonkamers. Handig voor als je wat inspiratie nodig hebt, of gewoon even gedachteloos naar mooie dingen wilt kijken.

https://www.instagram.com/p/BuzB6lCAqMF/

4. @recipesforselflove

Het brein achter dit account is de in Amsterdam wonende Alison Rachel. Dagelijks plaatst ze een illustratie met inspirerende tekst, met als achterliggende boodschap een reminder: hou van jezelf.

https://www.instagram.com/p/BuWvW0blu6f/

5. @humansofny

Humans of New York (of HONY) is inmiddels een bekend begrip geworden. Brandon Stanton fotografeert mensen die hij tegenkomt in New York en maakt een praatje met ze. En zo blijkt iedereen een verhaal te hebben: groot of klein, vrolijk of verdrietig. Sommige verhalen zijn zo hartverscheurend dat je misschien niet áltijd blij wordt van dit account, maar het kan hoe dan ook geen kwaad om af en toe stil te staan bij het verhaal van een ander – en te zien dat we eigenlijk helemaal niet zo veel van elkaar verschillen.
Het concept van HONY is inmiddels in vele landen en steden overgenomen, zo heeft Amsterdam ook een eigen versie.

https://www.instagram.com/p/BuIAhIpBnwV/

6. @tate

Dit is het officiële account van de Britse Tate-kunstgalerijen, en het is net even iets anders dan het standaard museumaccount. Je ziet prachtige kunstwerken, bijzondere ideeën en originele beelden die je even laten stilstaan en nadenken.

https://www.instagram.com/p/BuglG_RFDoX/

7. @flora.forager

De Amerikaanse kunstenaar en schrijver Bridget Beth Collins maakt kunst met bloemblaadjes en planten: een feestje om naar te kijken.

https://www.instagram.com/p/BuowUcCH5Qu/

8. @savefamilyphotos

Save Family Photos is een initiatief van Rachel LaCour Nielsen. Ze deelt op dit account oude familiefoto’s van haar eigen familie, maar ook foto’s die ze krijgt toegestuurd van volgers en foto’s die ze vindt op rommelmarkten. Op haar website legt ze uit waarom ze het belangrijk vindt om foto’s te bewaren: er zitten altijd verhalen achter die het waard zijn om te vertellen – en die vermeldt Rachel ook op Instagram. Ze zijn leuk om te lezen en brengen je even terug naar je eigen kindertijd.

https://www.instagram.com/p/BuixNX-jJmK/

  • Wil je Flow ook op Instagram volgen? Je kunt ons vinden op @flow_magazine.

Fotografie Constantine Stamatis/Unsplash.com (openingsbeeld)

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING