Ingrid van Willenswaard (3/4)

Ingthings

Kun je je dat nog herinneren, toen je klein was en er lag op je verjaardag of misschien met Sinterklaas zo’n veelbelovende stapel pakjes op je te wachten? Dat je dan zo’n zoemend fijn gevoel van verwachting had, van wat het allemaal zou kunnen zijn? Dat dat bijna fijner was dan het moment dat je alles had uitgepakt. Natuurlijk was je blij met de cadeautjes, maar het was toch jammer dat het voorbij was..

Ik krijg nog steeds graag cadeautjes, hoewel ik altijd roep dat het echt helemaal niet nodig was (maar wel lief :). Misschien vind ik het zelfs wel leuker om ze te geven. Ik neem vaak iets mee als ik met iemand heb afgesproken, gewoon als kleine blijk van waardering.

blog 3 foto 2

In het Japanse origami-boek dat ik vond en waar ik al iets over zei in mijn eerste post, staan de mooiste manieren om een cadeautje in te pakken. De meeste voorbeelden waren zo ingewikkeld dat ik er niet uitkwam, ik heb het geprobeerd, echt waar. Maar deze is goed te doen. Let erop dat het papier minstens viermaal zo lang is als het pakje, anders komt het niet uit. De breedte moet minimaal een paar centimeter groter zijn dan het pakje, zodat je het dicht kunt plakken.

blog 3 foto 3

Maak de vouwen in het papier, dat gaat het beste als je het papier aan beide zijden vastpakt en dan de vouw maakt. De volgende vouw maak je zo dat hij er iets onder ligt en zo verder.
Ik maakte vier vouwen maar je kunt er ook meer of minder maken, net wat je mooi vindt.

Flow blog 3 foto 4

Door de vouwen ontstaat er een kleine ruimte waar je iets tussen kunt doen, een mooie postzegel, een lief briefje of een mooi plaatje.

Flowblog 3 foto 5

Nog een andere simpele manier om een pakje net wat feestelijker te maken is dit soort van lint van papier, dat je om een pakje kan binden. Het bloemetje dat ik gebruikte is een ontwerp van Jurianne Matter.
Je kunt natuurlijk ook een ander papieren bloemetje gebruiken, zo staan er makkelijke bloemetjes gemaakt van zijdevloeipapier in mijn boek Vive la vie. Je kunt ook iets haken of uit een oud prentenboek knippen.

Flow blog 3 foto 6

Meet eerst de omvang van je pakje op, knip het papier driemaal zo lang als het pakje, vouw het dan volgens de instructies hierboven. Gebruik niet heel dik papier, omdat het dan lastig is om de knoop erin te leggen.

Flow blog 3 foto 7

Op mijn blog Ingthings geef ik deze week een ingepakt cadeautje weg. Je weet dan natuurlijk niet wat je ontvangt, maar maakt dat het juist niet zo leuk?

Volgende week mijn laatste blogje alweer hier, met tekeningen die je zelf kunt uitprinten.

Alle goeds, Ingrid

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN