Aanschuifateliers

Je ziet ze steeds vaker: winkels, ateliers of workshopruimtes waar crafters op gezette tijden komen aanwaaien om ieder aan een eigen project te werken. Hieronder lees je een fragment uit het artikel van Flow 8.

Voor onze oma’s is het niks nieuws: zij zochten elkaar vroeger op bij de buurtpomp of in het dorpshuis om samen merklappen te borduren of sokken te breien. Heel gezellig, en zonder dat je er erg in hebt, schiet je lekker op. Dat fenomeen van met elkaar DIY-en duikt de laatste tijd steeds vaker op. Maar dan niet in een buurthuis, maar in inspirerende ateliers of workshopruimtes van winkels. Op een vaste middag of avond kan iedereen aanschuiven om aan een eigen project te werken. Trendwatcher Lieke Lamb verklaart het fenomeen: “Breien op de bank kan lekker meditatief zijn, maar soms heb je behoefte aan mensen die met hetzelfde bezig zijn, gelijkgestemden, en vaak zijn dat mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Als je elkaar treft bij een craft night waar blijkt dat je allebei graag lampenkappen beschildert of een trui met hazelnootpatroon aan het breien bent, heb je meteen een klik. Bovendien vind je erkenning bij elkaar: wie weet jouw werk beter op waarde te schatten dan iemand die er net zo veel tijd in stopt als jij, of weet hoe moeilijk de steek is die je hebt gebruikt? Het leuke van een craft night of een inloopatelier is bovendien dat er niet een juf is die vertelt hoe het moet. We zijn allemaal specialisten, iedereen helpt elkaar en inspireert elkaar.”

We bezochten Club Geluk in Amsterdam-Noord, Stephen & Penelope in het centrum van Amsterdam en Elle Aime in Rotterdam. Wat je daar precies kunt doen is te lezen in Flow 8.

20151215_Aanwaaiatelier_1

Fotografie: Caroline Coehorst bij Club Geluk.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN