Alessandra Genualdo

Alessandra Genualdo (29) maakt illustraties waarin ze veel van zichzelf laat zien. In Flow Magazine kon je haar werk al eerder zien (ze tekende bijvoorbeeld de illustraties in het boekenschriftje van Flow 4) en dit blog vertelt ze wat meer over zichzelf.

Ik kom uit een dorpje dat in het zuiden van Italië ligt, maar ik woon nu alweer zeven jaar in Londen. Ik ben freelance illustrator en kunstenaar en werk vanuit een studio die ik deel met twee andere kunstenaars en mijn hond Kira. Elke ochtend wandel ik daar met mijn hond heen. Soms stoppen we onderweg even bij mijn favoriete café. Het grootste deel van de dag schilder ik. Ik werk vooral met gouacheverf en gekleurde potloden. Soms neem ik even koffiepauze. Meestal stop ik rond zes uur, maar het kan ook tien uur ’s avonds worden. Ik maak mijn werk altijd graag af, anders blijf ik er maar aan denken als ik thuiskom.

Typisch Alessandra
Mijn favoriete tekeningen zijn ook mijn meest persoonlijke illustraties, vanwege het verhaal erachter. Vaak stop ik iets van mezelf in de personages die je terugziet in mijn werk. Ik werk veel met vrouwelijke hoofdfiguren en die schilder ik vaak zoals ik mezelf zie. Eigenlijk is mijn werk een constante ontdekkingstocht naar mezelf en de dingen om me heen.

Op haar vrije dag
Kijk ik graag een oude film, ga ik naar een museum, lees ik een boek of bezoek ik een leuk café. Ik wandel dan ook wat langer met mijn hond en probeer dan goed te letten op de kleine dingen die ik normaal – tijdens ons dagelijkse rondje in het park – niet zie. Ik hou erg van schilderen en tekenen, dus ik vind het moeilijk om dat een dag niet te doen.

Boekentips
Tijdens drukke periodes vergeet ik soms hoe belangrijk en inspirerend het is om te lezen. Mijn favoriete titels zijn klassiekers van Virginia Woolf, Jane Austen en twee boeken van Tove Jansson (Fair Play en The Summer Book). Ik vind het ook altijd fijn om de dagboeken van Sylvia Plath opnieuw te lezen. Ik heb net de romans van Iréne Némirovsky’s ontdekt, waar ik erg van geniet, dus nu ben ik al haar werk aan het lezen.

 

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN