Apps voor meer rust in je hoofd

apps

Meer rust inbouwen of jezelf uit een dipje krijgen kan met behulp van je telefoon, al klinkt het misschien gek. Maar er zijn fijne apps die kunnen helpen. Een overzicht. 

Apps voor yoga

 • Down Dog
  Open je de app, dan krijg je elke keer een nieuwe serie yoga-oefeningen. Veel afwisseling dus. De lengte van de sessie bepaal je zelf en je kunt je eigen muziek luisteren. Te downloaden via de App Store en Google Play.
 • Daily Yoga
  Meer dan 100 yoga- en meditatielessen op video, zowel voor beginners als gevorderden. Je kunt ook een specifieke stijl uitproberen zoals hatha, yin of ashtanga. Te downloaden via de App Store en Google Play.
 • Yoga Studio
  Fijn aan deze app is dat je lessen in een bepaald thema kunt volgen, zoals yoga bij rugpijn of yoga voor hardlopers. Je kunt aangeven welk niveau je hebt en de duur van een sessie varieert van een kwartier tot een uur. Te downloaden via de App Store en Google Play.

Apps voor meditatie

 • Headspace
  Bij deze app ligt de focus op meditatie: elke dag staat er een nieuwe les klaar. Je kunt zelf kiezen hoe lang je wilt mediteren, dat kan al vanaf drie minuten. Wil je er nog wat serieuzer mee aan de slag, dan kun je een abonnement nemen dat toegang geeft tot alle meditaties. Te downloaden via de App Store en Google Play.
 • Calm
  Met Calm kun je bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen doen of leren mediteren in één week. Wil je toegang tot meer oefeningen, dan kun je de app uitbreiden met een abonnement. Te downloaden via de App Store en Google Play.
 • Stop, Breath and Think
  Als je deze app opent, kun je invullen hoe je je op dit moment voelt. Aan de hand daarvan word je door een meditatie geleid. Ook krijg je een snelcursus mediteren voor beginners en leer je meer over mindfulness. Te downloaden via de App Store en Google Play.

 

paniekaanvallen
Lees ook: Wat te doen bij angst en paniek: deze simpele truc kan helpen

Apps voor minder schermtijd

 • Forest
  Soms heb je voordat je het weet alweer Nu.nl geopend, of gaat je duim naar de F van Facebook. Deze app helpt je om dit soort onderbrekingen te voorkomen: je kunt een boom laten groeien in 30 minuten – alleen als je de app niet sluit. Te downloaden via de App Store en Google Play.
 • Quality Time
  Deze app geeft inzicht in hoe veel tijd je doorbrengt op je telefoon en wat je er precies op doet. Te downloaden via Google Play.
 • Met de optie ‘Schermtijd’ in de nieuwste update van Apple (iOS 12) kun je bijvoorbeeld zien hoe vaak je je telefoon oppakt en wat voor soort apps je het meest gebruikt. Ook heb je de mogelijkheid om ‘apparaatvrije’ tijd in te stellen en notificaties uit te zetten op bepaalde tijden. Hier vind je meer informatie.

* Meer over mindfulness en meditatie vind je in onze special Mindfulness voor elke dag.

Fotografie Alexander Possingham/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN