Becca Stadtlander

Zijn de gele vogels op de cover van Flow 5 je opgevallen? Wij vielen meteen voor deze kleurrijke illustratie van Becca Stadtlander. Omdat we houden van dit soort botanische illustraties en omdat hij zo lekker zomers is. In dit blog stellen we de illustrator graag aan je voor. 

Cover.indd

Studio aan huis
Becca woont en werkt in haar geboorteplaats Covington, Kentucky. Ze heeft een studio aan huis. ‘Mijn studio is de meest persoonlijke ruimte in mijn appartement. Ik breng er ook de meeste tijd door. De muren verfde ik jadegroen en het staat er vol met verfspullen en allerlei verzamelingen.’ Ze houdt zoveel van haar werk dat ze er bijna altijd mee bezig is, soms tot diep in de nacht en ook in het weekend.

Alledaagse schoonheid
Becca haalt haar inspiratie vooral uit de schoonheid van alledaagse objecten (kopjes, vazen, schoenen, speelkaarten) en de kleurenrijkdom in de natuur, en dat zien we terug in haar werk. Zo heeft ze een serie dierentekeningen en maakt ze regelmatig illustraties waarop theekopjes, porseleinen bordjes en Aziatische flessen te zien zijn. ‘De laatste tijd verwerk ik graag meerdere schilderijtjes in één schilderij. De illustratie met de Aziatische flessen is daar een goed voorbeeld van.’

Hier vind je haar werk
Je vindt haar illustraties niet alleen in Flow en andere tijdschriften, maar ook op boekomslagen en stationery en serviesgoed.

Benieuwd naar meer werk van Becca? Kijk eens op Beccastadtlander.com of haar Instagram.

BeccaStadtlander snuff_bottles
De illustratie van de Aziatische vazen verscheen eerder in de Flow Illustratiespecial 2015.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN