Bodil Jane

In het Flow Poster- & Kaartenboek presenteren we onze favoriete illustraties uit acht jaar Flow. Op ons blog laten we een aantal makers aan het woord. In dit blog vertelt illustrator Bodil Jane waar zij mee bezig is en wat ze deze zomer heeft gedaan. 

Schermafbeelding 2016-09-05 om 12.54.38

“Deze illustratie is onderdeel van een serie illustraties waarin ik laat zien hoe je een plant tekent. Ik heb veel met planten. Als kind heb ik veel getekend in botanische tuinen en nog steeds doe ik dat graag. In elke stad ga ik op zoek naar zo’n tuin om te tekenen. Ik heb ook veel boeken met wetenschappelijke botanische tekeningen verzameld. De kunstenares Maria Sibylla Merian – uit 1647 – vind ik heel goed, ik heb haar werk leren kennen via expositie in het Teylers Museum jaren geleden. Dit soort tekeningen hebben altijd invloed op me gehad. Dat komt ook door mijn moeder, want thuis hadden we ook kasten vol boeken met dit soort tekeningen. Mijn moeder tekent ook en schildert op tegels en keramiek. Haar studio heet 1000 graden en mijn losse stijl heb ik van haar.”

bodiljane2

Waar ben je mee bezig?
Deze zomer was ik uitgenodigd om een maand te komen wonen en werken op een woonboot in Sausalito, een vissersdorp bij San Francisco, in een ‘artist residency program‘. Sinds 1940 werken daar bekende kunstenaars, filosofen en schrijvers. Het is een beroemde plek in de kunstwereld. Ik was van plan om er veel eigen werk te maken, maar ik had het erg nodig om even te relaxen. Ik heb drie jaar heel hard gewerkt en dit was een extreem mooie plek, heel afgelegen. Ik heb me vooral gerealiseerd dat ik minder hard moet werken en rustiger aan wil doen. Er was veel tijd voor veel reflectie en ik probeer dat nu in de praktijk te brengen.”

Persoonlijke mijlpaal 
“Het blog It’s nice that heeft net over mij geschreven en dat is echt een persoonlijke mijlpaal. Het is een groot blog op het gebied van illustratie. De komende tijd ben ik bezig met een hele leuke klus. Ik ga stationery maken voor een merk dat onder andere wordt verkocht bij Urban Outfitters en het Tate Modern museum.”

Wil je meer weten en zien van Bodil Jane? Kijk eens op haar website of volg haar op Instagram.

Het Flow Poster- & Kaartenboek – met illustraties van Bodil Jane – ligt nu in de winkel of is verkrijgbaar via onze webshop.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN