De boekenlegger van Mevrouw Knot

In Flow 7-2016 zitten drie boekenleggers, ontworpen door Bodil Jane, Janet Hill en Mevrouw Knot. Omdat we ze zo leuk vonden, vroegen we Mevrouw Knot meer over haar ontwerp (op de foto rechts) en vertelt ze welke boeken ze graag zelf leest. 

Kun je iets meer vertellen over de boekenlegger?
Het was best even puzzelen om de quote passend op de smalle boekenlegger te krijgen. Normaal gesproken schrijf ik het liefst met penseel en inkt of waterverf. Maar voor deze boekenlegger heb ik gekozen om de tekst met een dunne stift te schrijven.

Lees je zelf ook graag?
Als klein meisje was ik een echte boekenwurm. Ik kon het ene na het andere boek uitlezen. Er staan nog steeds dozen vol op zolder met kinderboeken die ik gelezen heb. Vooral de reeks van ‘De Vijf’ vond ik superspannend. Nu lees ik nog steeds graag, maar het schiet er zo snel bij in. Zeker in drukke periodes. Dan heb ik niet genoeg rust in me om met een boek op de bank te gaan zitten. Maar tijdens de vakantie in de zomer ga ik meteen naar de winkel om een paar nieuwe boeken te kopen.

Wat zijn je favoriete boeken?
Harry Potter. Geen twijfel over mogelijk. Ik zat in groep 4 toen het eerste boek van Harry Potter in Nederland uitkwam en ik was meteen om. Dagenlang heb ik het boek met me mee gesleept om elke vrije minuut verder te kunnen lezen. Ik weet nog dat ik ’s avonds verplicht mijn nachtlampje uit moest doen, dan las ik stiekem verder onder mijn dekbed met een zaklamp. Ik lees nu ook graag de boeken die J.K. Rowling schrijft onder haar alter ego Robert Galbraith.

Gebruik je zelf ook vaak boekenleggers?
Hoewel ik allergisch ben voor boeken met ezelsoren en er heel zuinig op ben, gebruik ik bijna nooit een boekenlegger. Vaak pak ik iets wat toevallig in de buurt ligt. Zo zit er vaak een boodschappenlijstje, visitekaartje of kassabonnetje in mijn boek. Daarom is het nu extra leuk dat nu boekenleggers bij Flow zitten. Kan ik deze zomer eindelijk een échte boekenlegger gebruiken.

Fotografie Mevrouw Knot

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN