De foto’s van Hanke

Tijdloze foto’s van mensen die blij zijn en genieten van het dagelijkse leven. Lekker buiten, met elkaar en altijd sfeervol belicht. In het Flow Vakantieboek, Issue 19 en Flow 5 kun je dit soort foto’s tegenkomen en Hanke Arkenbout (31) maakte ze. Een kort interviewtje met de fotograaf.

Fotografeer je al lang?
“Vier jaar geleden ben ik er mee begonnen. Ik was eigenlijk grafisch ontwerper, maar elke dag op kantoor was niets voor mij. Het was tijd voor iets anders en ik was altijd wel bezig met fotografie. Ik besloot mijn droom te volgen, zei mijn baan op en richtte mijn eigen bedrijf op. In mijn werk ligt de focus vooral op mensen en de connectie die ze met elkaar hebben en maken. Ik fotografeer bijvoorbeeld vriendengroepen, families, maar ook bruiloften.”

Hoe zou je de sfeer op jouw foto’s omschrijven?
“Ik probeer vooral een tijdloos beeld te maken. Iets wat over twintig jaar nog zal aanspreken. Kleding is natuurlijk niet tijdloos, maar ik probeer bijvoorbeeld altijd een neutrale achtergrond te kiezen. Ik vermijd prullenbakken en verkeersborden. En ik ben ook altijd op zoek naar liefde. Dat klinkt heel cheesy, maar ik bedoel dan het ongedwongen samenzijn, dat je geniet van het goede leven.”

Wanneer is een foto voor jou goed gelukt?
“Als er een fijn levensgevoel op staat. Een beeld waar je gelukkig van wordt. Ik weet het vaak meteen. Ik werk analoog en heb mezelf hier echt in getraind. Ik kan niet zoals bij digitale fotografie eindeloos schieten. Ik kijk heel goed naar het licht en de compositie en wacht mijn moment af.”

Ga je nog iets leuks doen deze zomer?
“Ja, ik ga trouwen! Het wordt een kampeerbruiloft in de Ardennen met zestig mensen, met lekker eten en een gezellig feestje.”

Dit is Hanke met haar verloofde.

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN