Dick Vincent

In het Flow Vakantieboek vertellen 30 mensen wat de zomer hem of haar brengt. We delen het inzicht van illustrator Dick Vincent vast op ons blog. 

Rond een kampvuur komt alles goed
“Ik ben opgegroeid met kamperen. Mijn opa en oma, en mijn oom, waren leiders bij de scouting. Hun huizen stonden vol met vintage scouting- en kampeerspulletjes, die nog vaak opduiken in mijn werk. Als kind had ik een ontzettende hekel aan de jaarlijkse verplichte kampeertrips van de scouting. Ik was heel verlegen en het idee dat ik een paar dagen met wildvreemden in een bos moest doorbrengen zonder mijn Nintendo en stripboeken, vond ik doodeng. Gelukkig kwam mijn vader regelmatig langs om me gerust te stellen. En zodra we rond een kampvuur marshmallows aan een stok gingen roosteren en spookverhalen de ronde deden, voelde het bos zelfs als mijn tweede thuis. De scouting verdween een beetje uit mijn leven, maar de liefde voor kamperen bleef. Samen met vriend Steve en zijn hond Tilly ga ik elk jaar met een tentje de heuvels in. Al zijn de marshmallows inmiddels vervangen door whisky in tinnen mokken.”

Ook maakte Dick een ‘Hoe overleef ik in de natuur’-poster voor het Vakantieboek waarop hij alles tekende wat je volgens hem nodig hebt tijdens een kampeertrip.

Het Flow Vakantieboek kost € 14,95 en is verkrijgbaar in de winkel en via onze webshop. Deze uitgave is onderdeel van het Special- en het Spoil Yourself-abonnement.

Wil je meer lezen over het werk en leven van Dick Vincent? Zijn gastblog voor Flow is hier nog te lezen:

Of bekijk het filmpje dat hij eerder maakte voor Flow:

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN