Digitale wereldverbeteraars

privacy online nina cosford

De wereld een beetje mooier maken, of de bezoeker wat verder helpen. Op internet ploppen de mooiste initiatieven en platforms op. Hieronder meer over Jelle Hermus en zijn website Sochicken.nl

In 2004 begon Jelle Hermus als hobby met Sochicken.nl. Inmiddels is de site uitgegroeid tot een positief online platform over het leuker maken van je leven. “Ik help mijn bezoekers broeden op een fijner leven en wil laten zien dat dat simpeler is dan je denkt.” Hermus schrijft vooral over wat er speelt in zijn eigen leven. “Ik volg gewoon mijn nieuwsgierigheid en lees graag over slimmer werken, zelfvertrouwen, compassie, geluk en meditatie.

Vrijheid vind ik ook een interessant thema. Ik deel mijn eigen inzichten, bijvoorbeeld over jezelf kunnen zijn en anderen laten zijn wie zij zijn. De meeste mensen hebben de neiging een ander te willen veranderen of te overtuigen van hun gelijk. Terwijl je zelf ook vrijer bent als het lukt om anderen vrij te laten. Het werkt twee kanten op. Ik begrijp het zelf ook beter doordat ik erover schrijf.”

Hermus krijgt veel persoonlijke reacties op zijn artikelen, nieuwsbrieven en video’s. “Mensen schrijven me regelmatig dat ik ze help om een verandering in gang te zetten. Dat is heel bijzonder om te lezen. Soms zijn dat best drastische stappen die mensen zetten, zoals het opzeggen van een baan, maar in zo’n geval gaat het vaak wel om een wat langer persoonlijk proces waarbij ik maar een kleine stap ben in het geheel.

Ik voel me hierdoor wel verantwoordelijk voor wat ik schrijf en zeg. Ik wil geen onzin verkopen en kijk kritisch naar mezelf.” Hermus denkt dus goed na over waarom hij iets maakt. Dat is niet omdat hij meer klikken wil hebben, hij heeft een hoger doel. “Ik hoop met soChicken inspiratie te bieden waarmee we de wereld beter en liefdevoller kunnen maken. De rode draad is dat je jezelf en anderen niet veroordeelt én dat je met kleine stapjes het leven steeds leuker kunt maken.”

  • Jelle’s website kun je hier bekijken.
  • Meer mooie initiatieven vind je in Flow 4.

Tekst Jeannette Jonker Illustraties Nina Cosford

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN