Doe je boodschappen bij de boer met ‘Boerschappen’

boodschappen bij de boer

Boodschappen bij de boer halen in plaats van bij de supermarkt. ‘Boerschappen’ is één van meerdere initiatieven waarbij je ingrediënten rechtstreeks bij de boer haalt. En dat principe groeit in populariteit.

En zo weet je tijdens het avondeten precies waar die prei vandaan komt, of hoe die verse tomaten worden geteeld of gekweekt. Door je eten rechtstreeks bij de boer te halen, verkort je de keten van producent naar consument en verduurzaam je je boodschappen. En de boer? Die heeft er ook profijt van. Zo zegt expert Joris Lohman in Trouw dat de boer er een sterke onderhandelingspositie door krijgt bij de afzet van zijn producten.

Het werkt blijkbaar zo goed, dat er steeds meer initiatieven opduiken in Nederland. Naast Boerschappen heb je bijvoorbeeld ook Grutto voor vleespakketten, of Streekboer in Groningen. Maar hoe werkt dat nou precies, je boodschappen doen bij de boer?

Zo werkt Boerschappen

Om aan je boodschappen te komen, hoef je gelukkig niet allerlei boerderijen af te gaan op de fiets. Bij Boerschappen kun je je box gewoon ophalen bij een afhaalpunt. Heb je daar geen tijd voor, dan is er ook een bezorgservice door heel Nederland.

Er zijn allerlei boxen waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er de gemaksboxen, inclusief vega en vegan variant, waar alle ingrediënten, recepten en kruiden al in zitten. Heb je liever alleen de verse ingrediënten? Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld de vangstbox met vis, vlees en zuivel of de oogstbox met allerlei verschillende soorten groenten en fruit.

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw  Bron Trouw  Fotografie Elaine Casap/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN