Doodlen met Mitkrearum

Susanne Randers uit Denemarken is de vrouw achter het blog en Instagram-account Mitkrearum (Deens voor ‘mijn creatieve ruimte’). Voor Flow Weekly nr. 19 maakte ze een kleurplaat, op het filmpje zie je hoe ze die maakte. 

Vertel eens iets over jezelf?

“Ik ben Susanne Randers, Deense papierliefhebber, dromer en doodler. Het is mijn missie om creatief te zijn en met mijn blog en Instagram-account anderen te inspireren.”

Susanneranderinstagram

Wat heb je met doodlen?

“Vanaf mei 2014 heb ik elke dag een klein tekeningetje gemaakt. Voor mij is dat een soort meditatie van vijf minuten, met mijn inktpen dansend over het papier. Elke dag tekenen heeft mijn oog-hand-coördinatie enorm verbeterd en ervoor gezorgd dat ik nu bijna alles kan tekenen.”

Susanne Randers flower doodles for flow weekly Instagram photo

Op je blog zien we vaak Flow Weekly’s voorbijkomen

“Ook al ben ik Deens en kan ik ze niet lezen, ik heb bijna altijd Flow Weekly’s bij me in mijn tas om er in te kunnen tekenen als ik onderweg even mijn hoofd leeg wil maken. Ze staan symbool voor deze laatste twee jaar, waarin ik veel in mijn leven heb veranderd om weer in contact te komen met mijn creativiteit. Er zitten nog een heleboel bloemen en patronen in mij, te wachten om naar buiten te komen.”

Susanne Randers camera doodles for flow weekly Instagram photo

Wat doe je nu?

“Ik ben nu bezig met een kleurboek voor volwassenen. Het is mijn droom om van mijn werk als grafisch ontwerper en illustrator te kunnen leven. Maar tot die tijd werk ik als een activiteiten-coördinator en in een museumwinkeltje in mijn stad Køge, 40 km van Kopenhagen vandaan.”

susannerandersinstagram2

Wat heb je met papier?

“Ik ‘ ben’ papier. Als ik om me heenkijk in mijn studio zie ik stapels en boxen vol papier: nieuw en hergebruikt. Van papier en naald en draad maak ik ‘ Doodle en dream notebooks’, ik maak collages, mixed media schilderijen, zijdeprints, en teken en kleur eindeloos op elk soort papier. Ik heb trouwens ook een passie voor het maken van moodboards, voor borduren, ‘yarn bombing’, stempels maken en sturen van snailmail. Maar dat is weer een ander verhaal.”

(Video by Claus Preis : preis.dk)

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN