Emily Isabella

In het Flow Poster- & Kaartenboek presenteren we onze favoriete illustraties uit acht jaar Flow. Op ons blog laten we een aantal makers aan het woord. In dit blog vertelt Emily Isabella – de illustrator van de uitklapbare jaarkalender – waar zij mee bezig is. 

emilyisabella

“Ik heb geprobeerd om de illustraties voor de kalender zo te maken dat ze iedereen aanspreken, waar ter wereld je ook bent of welke tijd van het jaar het ook is. Het was heel leuk om iets te bedenken wat neutraal is, maar toch aansprekend.”

Wat ben je aan het doen?
“Ik heb de hele zomer hard gewerkt, maar de laatste tijd kan ik wat rustiger aan doen en geniet ik van de laatst weken van de zomer. Mijn man en ik hebben net een stuk land gekocht waar we een studio aan het bouwen zijn waar we kunnen wonen en werken. Dus zodra ik vrij ben, help ik hem met verbouwen en klussen en na een lange warme dag springen we in het water om af te koelen.”

swimming_emilyisabella

Heb je nog spannende projecten of plannen de komende tijd?
“Ja, ik heb een ‘solo art show’ volgende maand in de Brunette Wine Bar. Ik vind het altijd erg leuk om aan persoonlijke projecten te werken, ook omdat het werk dat ik voor mezelf maak vaak nieuwe klanten aanspreekt en ze inspireert voor toekomstige samenwerkingen. In oktober ga ik met mijn moeder op reis naar Frankrijk. Zij is ook kunstenaar en we nemen onze verf mee om een week samen te gaan schetsen.”

Tijd maken voor pauze
“Op een gemiddelde werkdag word ik meestal rond 6.45 uur wakker en begin ik vrij snel met schetsen. Ik maak koffie en luister naar het nieuws op de radio. Ik ben best gefocust als ik werk, maar ik probeer wel korte pauzes te nemen. Op een goede werkdag maak ik tijd om te lunchen of ga ik even naar buiten voor een wandelingetje.”

Wil je meer weten en zien van Emily? Kijk eens op haar website.

Het Flow Poster- & Kaartenboek – met illustraties van Emily Isabella – ligt nu in de winkel of is verkrijgbaar via onze webshop.

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN