Kinderboekenweek met Floor Rieder

Zo af en toe kom je werk van illustrator Floor Rieder tegen in Flow, en daar zijn we trots op. Voor de Kinderboekenweek 2016 (van 5 tot 16 oktober) maakte ze het bijzondere prentenboek Waar is Ludwig? en in de nieuwste Flow, 7-2016, kun je er een illustratie uit zien.

Afgelopen jaren illustreerde Floor onder meer Alice in Wonderland, Het raadsel van alles wat leeft en Het wonder van jou. Haar karakteristieke tekeningen werden meerdere malen bekroond. Zo kreeg ze voor Het raadsel de Gouden Penseel.

Voor het prentenboek Waar is Ludwig? gebruikte Floor dezelfde techniek als voor de illustraties bij Alice in Wonderland: ze beschilderde glasplaatjes met zwarte verf en kraste vervolgens verf weg. “Je tekent dus eigenlijk met wit in plaats van met zwart.”

In dit verhaal is oma haar kat kwijt en gaat ze alle buren af om te zoeken. Floor tekende alle huizen van een straatje en maakte er een leporello-boekje van: “Kinderen krijgen dus niet alleen een boek, maar ook iets waarmee ze kunnen spelen, bijvoorbeeld als decor voor hun cavia.”

opas_huis_binnen

Floor Rieder post regelmatig nieuw werk op haar website en Instagram-account.

Illustratie: Floor Rieder

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN