Flow promo: lichtplan

Je huis is de plek om bij te komen en op te laden. Bij het inrichten van een fijne plek voor jezelf speelt verlichting een grote rol. Goed dus om hier even bij stil te staan – en niet alleen als je gaat verbouwen of verhuizen. Een lichtplan is hierbij een handig uitgangspunt.

roosterlamp-met-hout-kopie

Een lichtplan bestaat uit meerdere ‘stappen’:

  • Basisverlichting is de ‘algemene’ verlichting die zorgt voor een gelijkmatige lichtverdeling in de ruimte. Bijvoorbeeld een plafondlamp.
  • Sfeerverlichting zorgt voor sfeer in huis en moet niet te fel licht geven. Denk aan schemerlampen, opvallende vloerlampen of staande lampen. Met een dimmer kun je het licht aan je stemming of de situatie aanpassen.
  • Met accentverlichting kun je een schilderij of bijzonder hoekje uitlichten. Een draaibare of kantelbare spot is daar perfect voor.

Tips
* Maak een lichtplan voor elke ruimte in huis. Punten om bij stil te staan: waar gebruik je de ruimte voor, welke sfeer zoek je, waar wil je wat doen in deze ruimte en welk licht heb je daarbij nodig?
* Ga je verbouwen of verhuizen? Als je vooraf het lichtplan maakt, zitten alle aansluitpunten in de muren en het plafond meteen op de juiste plaats.
* Ruimte over of behoefte aan een extra statement? Dan kun je een opvallende lamp plaatsen waarbij het niet zozeer gaat om het licht maar om het design.

waar-hang-jij-de-hanglamp-op-kopie

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN