Flow Promo: Weetjes over blaasontsteking

Het is pijnlijk en vervelend, blaasontsteking. Bijna elke vrouw in Nederland heeft er weleens last van. Tweederde zelfs, blijkt uit recent onderzoek door Motivaction. Wat feitjes op een rij.

Blaasontstekingkopie
Illustratie: Ruby Taylor

 

* Blaasontsteking komt niet door lage weerstand, maar voornamelijk door de E-coli bacterie, een bacterie uit je darmen. Vrouwen hebben een kortere urinebuis dan mannen en er daarom sneller last van. Mannen zijn trouwens niet immuun, wat weleens gedacht wordt.

* Vroeger werd blaasontsteking ook wel ‘wittebroodsblaas’ genoemd, omdat vrouwen in de eerste weken na de bruiloft heel vaak blaasontsteking kregen (plassen na de seks helpt het te voorkomen).
* Mocht je de eerste klachten al te pakken hebben, dan is veel water niet dé oplossing. Veel plassen is goed, maar de ontsteking verdwijnt er niet door.
*Meteen naar de huisarts gaan voor antibiotica hoeft ook niet (wat 44% overigens wel doet). De resistentie voor één van de meest gebruikte antibiotica tegen blaasontsteking is flink toegenomen.
* Wat niet veel mensen weten is dat je ook bij de drogist middeltjes kunt halen, die goed kunnen werken. Bijvoorbeeld een 5-daagse kuur van Roter Cysticare, die direct werkt bij de eerste ‘zeurende’ symptomen.

Wil jij ROTER Cysticare, een 5-daagse kuur bij blaasontsteking, testen? OP=OP
Heb jij last van blaasontsteking? Dan kun je nu een ROTER Cysticare, een 5-daagse kuur testen. Geef je op door een e-mail te sturen naar testpanel@roter.nl. Als dank voor je deelname ontvang je een extra kuur, twv € 19,95 cadeau.

Belangrijk is om direct te starten met de 5-daagse kuur bij het opmerken van de eerste symptomen van een blaasontsteking. ROTER vraagt je, na het gebruik van de 5-daagse kuur, het formulier met vragen in te vullen dat je per e-mail ontvangt.

Voor meer informatie: Roter.nl/blaas

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN