Flow Scheurkalender 2016

Tadaaaa: de Flow Scheurkalender 2016! Met de ‘A year of tiny pleasures-calender 2016’ kun je een jaar lang elke dag genieten van een ’tiny pleasure’ getekend door Deborah van der Schaaf. Een slokje thee uit je favoriete kopje, iets vinden wat je kwijt was, dieren zien in de wolken of een klaproos in het wild. 


Een foto van Deborahs werkplek

Wij waren al fan van Deborah’s kleine eye-openers in Flow Weekly (Klein geluk afvink-postertje) en zijn heel blij met het eindresultaat. Het tekenen van een complete kalender was natuurlijk een veelomvattende klus voor Deborah. Wat achtergrondinformatie & cijfers:

  • Deborah maakte in totaal 366 illustraties, voor elke dag één (2016 is een schrikkeljaar!).
  • Ze gebruikte hiervoor ongeveer 20 zwarte stiften en 1 setje waterverf.
  • Elke dag een ommetje deed wonderen voor haar inspiratie (daarnaast heeft ze iedereen die ze kent om zijn/haar kleine gelukjes gevraagd – de smiley in de pindakaas is zo bijvoorbeeld in de kalender terechtgekomen).
  • Om de deadline te halen moest Deborah ongeveer 5 tekeningen per dag maken en dat deed ze 6 weken lang. Dan kom je trouwens niet op 366, maar sommige illustraties uit haar rubriek in Flow Weekly (het Klein geluk afvink-postertje) kon ze hergebruiken.
  • Tijdens het tekenen dronk ze vooral groene thee, ongeveer vier glazen per dag. Dat waren dus 168 glazen thee tijdens de productie van deze kalender.
  • Als Deborah aan het werk is, luistert ze graag naar muziek, bijvoorbeeld naar soundtracks van films en series zoals de Girls-playlist op Spotify of de soundtrack van La Meglio Gioventù. Bij deze klus luisterde ze ook naar: Agnes Obel, Dustin O’Halloran, Fisherman’s woman van Emiliana Torrini.
  • Elke maandag was er overleg tussen Caroline van Flow en Deborah. Ze telden hoeveel tekeningen er al waren en bedachten welk plaatje op welke plek moest komen.
  • Opvallend was dat Deborah de maanden die ze zelf het leukst vindt zo vulde met kleine gelukjes. Ze had enorm veel ideeën voor juli en augustus, maar voor februari en november moest ze net wat harder zoeken.
  • De 3 persoonlijke favorieten van Deborah: 2 februari ‘Groundhog Day’ waar de marmot uit de gelijknamige film een foto van acteur Bill Murray tussen zijn pootjes heeft, 29 juli ‘de stranddag’ en 11 augustus: ‘oude liefde’. Die laatste is de trouwdag van Deborahs ouders, maar – super toevallig- ook die van Carolines ouders. Daar kwamen ze pas achter toen de illustratie al gemaakt was.

De Flow scheurkalender is verkrijgbaar in de winkel of via onze webshop.

https://vimeo.com/138713528

 

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN