In Flow Weekly

Flow Weekly #16 heeft als thema ‘Af en toe offline voor een fris hoofd’. Een fragment uit het artikel ‘Offline is fijn’:

Écht aanwezig zijn en je concentreren vergroot je geluksgevoel, zo blijkt uit talloze onderzoeken. Tijd voor een digitale detox.

Goede ingevingen, creatieve oplossingen: ze komen vaak pas opborrelen als je wegloopt van je scherm. Dat komt omdat ons brein twee aandachtsssystemen heeft, zegt psycholoog Carien Karsten in Flow. ‘Het ene deel is actief op momenten dat je je bezighoudt met informatie verzamelen – ook mailtjes beantwoorden, dingen organiseren en je sociale media checken vallen daaronder. En het andere deel van je brein wordt actief wanneer je in de ‘off-stand’ staat, wanneer je offline bent dus. Dat laatste is de toestand waarin je de meeste kans hebt op die goede ingeving of creatieve oplossingen.’

In elke Weekly vind je ook een natuurweetje. Deze week lees je meer over lieveheersbeestjes, de illustraties zijn van Kim Welling. Als je meer wilt lezen, dan vind je Flow Weekly #16 in de winkels en in onze webshop.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN