Francesca Iannaccone

In het Flow Poster- & Kaartenboek presenteren we onze favoriete illustraties uit acht jaar Flow. Op ons blog laten we een aantal makers aan het woord. In de tweede aflevering vertelt Francesca Iannaccone waar zij mee bezig is.

francesca

“Het thema van deze illustratie is het creatieve bureau. Ik vond het heel leuk om kleine details van mijn werkplek te verwerken in deze poster. Zoals de theepot, planten en de kat. Het is gemaakt met het idee dat overal waar je kijkt iets gebeurt en te zien is.”

Waar ben je mee bezig?
“Ik heb de hele zomer vrij genomen om met mijn kinderen samen te zijn. Ik heb hard gewerkt de afgelopen tijd, dus het is heel fijn om nu niets te doen en te relaxen. We zijn in Portugal waar we genieten van de zon en de zee. Normaal vind ik het heel moeilijk om niets te doen, maar de laatste tijd heb ik zo veel achter mijn scherm en social media gezeten, dat ik echt even weg moest. Het voelt heel goed.”

francesca1

“Het allerleukste aan illustreren vind ik als ik geïnspireerd raak door iets heel kleins wat een ander niet opvalt en dat ik daar een heel project van maak. Als dat gebeurt, voel me ik heel tevreden.”

Digitaal opfrissen
“Ik ben nogal een gewoontedier, dus ik werk graag altijd op dezelfde manier. Ik maak eerst een schets met potlood, scan het in en ga er daarna digitaal mee verder. Als ik vastzit of ergens niet uitkom, ga ik vaak even iets anders doen en kom er dan later op terug. Wat ik ook heel leuk vind om te doen, is een les volgen via Skillshare of nieuwe technieken leren via YouTube. Het is ook een goede manier om mezelf te ontwikkelen en vaardigheden op te frissen.”

Van podcast tot soep
Op een gemiddelde werkdag begin ik rond negen uur ’s ochtends, als ik mijn kinderen naar school heb gebracht. Ik zet de radio aan (BBC 6) en luister tot ongeveer een uur ’s middags, daarna zet ik meestal wat podcasts aan. Ik eet wanneer ik honger heb, meestal een grote schaal fruit, yoghurt en granola rond half 12 en nog een snack in de middag. Ik lunch meestal niet, al maak ik in de winter graag een uitzondering voor soep, daar ben ik dol op.”

portretfrancesca

Wil je meer weten en zien van Francesca? Kijk eens op haar website.

Het Flow Poster- & Kaartenboek – met poster van Francesca – ligt nu in de winkel of is verkrijgbaar via onze webshop.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN