BODIL JANE (1/4)

Bodil Jane maakt illustraties en werkt vanuit haar kamer in Amsterdam. Ze is dol op het verzamelen van allerlei frutsels die ze onder een glazen plaat op haar bureau legt. Een soort vitrine vol inspiratie. Op deze plek vertelt ze meer over haar leven, werk en inspiratie. Dit is deel een.

Ha Flow-blog-lezers,
Mijn naam is Bodil Jane en ik ben illustratrice. Ik werk als freelancer en woon in Amsterdam. De afgelopen maand ben ik afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in Rotterdam. In mijn werk richt ik me voornamelijk op lifestyle-onderwerpen zoals mode, eten en interieur. Mijn illustraties zijn altijd met de hand gemaakt. Het liefst werk ik met kleurpotloden, aquarel en inkt. Ik heb illustraties gemaakt voor onder andere Jamie Magazine NL, VPRO Dorst, Sabato, King Louie, LoveStories, en Fricote.

040214 colage 1

Deze eerste blog gaat over mijn afstudeerproject: ‘(Re)Discover the small food shops in Amsterdam West’. In mijn straat in Amsterdam West zitten twee Albert Heijn-filialen en ongeveer acht kleine voedselwinkels. Toch zie ik dat bijna alle studenten om mij heen dagelijks naar de Albert Heijn gaan. Ik vind dit zonde en oninspirerend. Ik zou graag willen dat mensen wat meer smaak voor eten ontwikkelen en wat de meer tijd nemen om hun favoriete producten bij elkaar te verzamelen. Ik wil graag dat de kleine voedselwinkel blijft bestaan en vind dus dat we die moeten steunen. Als we allemaal wat vaker naar de winkeltjes gaan, zal dit zorgen voor meer plezier, smaakontwikkeling, inspiratie, persoonlijk contact, gemeenschapsgevoel en cultuur.

040214 colage 2Om de bewoners te enthousiasmeren voor de kleine winkels, wilde ik een soort reclame maken voor mijn vijf favoriete zaakjes. Het eindproduct is een mini-city-guide van Amsterdam West geworden. Achterin zit een opvouwbare kaart van de wijk met daarop de adresgegevens van de winkeltjes. Het hele project kun je bekijken op mijn website: Bodiljane.com. Ik zit overigens ook op Instagram (@bodiljane) en Facebook (Facebook.com/bodiljane).

x Bodil Jane

040214 colage 3

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN