BODIL JANE (3/4)

Bodil Jane maakt illustraties en werkt vanuit haar kamer in Amsterdam. Ze is dol op het verzamelen van allerlei frutsels die ze onder een glazen plaat op haar bureau legt. Een soort vitrine vol inspiratie. Op deze plek vertelt ze meer over haar leven, werk en inspiratie. Dit is deel drie.

Ha Flow-blog-lezers,
Mijn illustratiewerk doe ik nu nog vanuit huis: een piepkleine kamer in Amsterdam-West. Ik doe de hele dag een soort tetris op mijn bureau. Tussendoor moet ik steeds opruimen, omdat er anders geen ruimte overblijft om te werken. Gelukkig heb ik grote ramen en een heerlijk balkon. In de zomer zet ik de deuren open. Dan geniet ik van de lievelingsmuziek van mijn buurman: André Hazes. Mijn bureau is een soort vitrine; het blad is van glas, eronder kun je je verzamelingen uitstallen. Perfect voor mij, want ik verzamel een hoop rariteiten.

colage 2
Naast allerlei frutsels verzamel ik ook boeken. Tijdens mijn studie woonde ik een tijd in Kopenhagen. Er zijn daar enorm veel rommelmarkten en antiekwinkels. Ik kocht er allerlei boekjes met botanische en wetenschappelijke tekeningen. Nog steeds ben ik altijd op zoek naar dit soort boeken met vlinders, vissen en paddestoelen.
bodil_3_1
Daarnaast heb ik natuurlijk ook allerlei illustratieboeken. Een van mijn favoriete illustratoren is de Fransman Blex Bolex. Dit boek kreeg ik van een Franse uitwisselingsstudente die tijdelijk bij mijn inwoonde. Het boek staat vol met typetjes zoals de danseres, de dief en de kluns. Hierbij de vrijgezel en de snordrager.
bodil_3_2
Zelf hou ik ook inspiratie-plakboeken bij. Hierin plak ik elke flyer, verpakking of afbeelding die ik te mooi vind om weg te gooien. Eigenlijk gebruik ik ze niet direct ter inspiratie. Het zijn meer plaatjes waar ik af en toe naar kijk en die soms herinneringen bovenhalen.

Naamloos-1Op vakanties en citytrips hou ik ook reisboekjes bij. Daar plak ik tickets en visitekaartjes in. Alle leuke plekjes hou ik bij. Een tijd geleden deed ik een ontroerende vondst in een kringloopwinkel in Haarlem; een anoniem reisverslag van een weekendje Parijs uit 1958. Zoiets kan ik niet laten liggen.

6Mijn inspiratie hou ik ook bij op mijn Instagram (@bodiljane) en via mijn Tumblr diary (bodiljane.tumblr.com).

x Bodil Jane

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN