BODIL JANE (4/4)

Elke woensdag geven we een gastblogger de ruimte op Flowmagazine.nl. Deze maand is dat Bodil Jane (Bodil is haar eerste naam, Jane haar tweede: samen vormen ze haar artiestennaam), een pas afgestudeerde illustrator uit Amsterdam. Vier weken lang geeft ze een kijkje in haar leven.

Ha Flow-blog-lezers,
Alweer mijn laatste gastblog voor Flow! Graag wil ik afsluiten met een van mijn favoriete onderwerpen: de plant. Planten zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ik zit graag te tekenen in botanische tuinen en heb er dan ook veel bezocht. De mooiste botanische tuinen vind ik de Botanisk Have in Kopenhagen en de Giardini Botanici Hanbury in Ventimiglia, Italië.

bodil_4_1
Ook in mijn illustraties verwerk in graag planten. Tijdens mijn stage bij Haarlemse design winkel Weidesign&more heb ik veel met planten gedaan. Ik maakte pop-up plantjes voor in de winkel en beschilderde borden met planten.

Bodil_4_2

Ik fotografeer ze ook. Dat doe ik tijdens mijn fietstochtjes in Amsterdam of gewoon thuis. Thuis heb ik ook een raamtekening van een plant gemaakt.
bodil_4_3
Tijdens Koninginnedag scoor ik altijd wel wat planterigs. Vorig jaar deze mooie stempels en bloemenpers. Die laatste kan je trouwens ook goed zelf maken. Hoe dat moet stond bijvoorbeeld in issue #04 van het prachtige planten magazine: The Plant.
collage 4Mijn plantenfoto’s kun je vinden op mijn Instagram (@bodiljane). Plus natuurlijk nog andere dingen die me inspireren. Via Facebook (facebook.com/bodiljane) kun je mijn work in progress zien.

x Bodil Jane

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN