GEERTJE AALDERS (3/5)

Zo mooi, de knipkunst van papercut-artist Geertje Aalders. Dit doet ze ook best vaak voor ons. Zo knipte ze bijvoorbeeld de cover van Flow 2-2014. We waren benieuwd hoe ze werkt en hoe haar leventje eruitziet. Geertje maakte vijf gastblogs voor ons en dit is deel drie.

Vorige week heb je kunnen zien hoe dat wat ik maak tot stand komt. Deze week wil ik je wat meer projecten laten zien.

Misschien dat mijn papercuts je wel eens zijn opgevallen in Flow of een ander blad. Naast papercuts maak ik  veel meer soorten illustraties. Natuurgetrouwe olieverfschilderijtjes van insecten bijvoorbeeld. Of pentekeningen en potloodtekeningen. En poep. Om onverklaarbare redenen vond een opdrachtgever mij het meest geschikt voor het illustreren van dierenkeutels. En na die ene poepreportage volgden er – tot mijn grote vreugde – vele andere.

1Apetrots ben ik! De cover voor Flow mogen maken, beter kan niet! Ook hier ben ik flink de boeken ingedoken, de planten en bloemen moesten natuurlijk wel écht in het lente-thema passen. Tot 23 april ligt deze editie in de winkel!
2Dat de Hema belt of je iets moois wilt maken voor Kerstmis. Jawel! De winkelaankleding, brochure en online-promo; alles handgeknipt. Zowel Nederlands- als Franstalig. En uiteraard ben ik naar Parijs vertrokken om te zien hoe het er bij hing. (Iedere kans om in Parijs te kunnen zijn moet je pakken)
3Het mooie Valkhof Museum in Nijmegen gaf mij de opdracht een knipsel te maken op een muur van 30x5m voor de tentoonstelling ‘Uit de plooi’. Het werd een fotobehang met 18e eeuwse taferelen, zoals ‘Jantje zag eens pruimen hangen’ (linksboven).
4Een speciale adventkalender van IXXI, bestaande uit 24 tegels die je om kunt keren.
5Je kunt geboortekaartjes bestellen bij Liefleukeneigen.nl met mijn papercuts erop!  Ik ben superblij dat ik eindelijk mijn eigen collectie heb.
6Hier heb ik een Artifort – Orange Slice fauteuil bekleed. Het is een collector’s item. Je ziet een sprookje van Duizend-en-een-nacht, ‘de Kreeft en de Vissen’.
7Hier een voorbeeld van mijn pentekeningen, waarvan een gecombineerd met gekleurde inkt. Links een kleurplaat voor grote mensen (Boerenlelies) en rechts een Botanische plaat (Helleborus).
8Deze illustraties heb ik met olieverf geschilderd. Een heerlijk precisiewerk om alle haartjes, wratjes, wimpers er strak op te krijgen. Het leukst is om op het laatst een witte stip in het oogje te zetten, pas dan heeft het beest leven in zijn lijf. (Let speciaal even op de ‘Ik was het niet’ blik van de fuut)
9Dit zijn potloodtekeningen voor de ‘Zo zit dat’ rubriek van het tijdschrift Ouders van Nu met een wetenschappelijk karakter. Het uitpluiswerk bij deze opdrachten vind ik geweldig!
10

En hier zijn ze, mijn drollen. Hoe ze ervan wisten is me nog een raadsel, maar deze opdracht is mij op het lijf geschreven. Om de goudvispoep nauwkeurig te kunnen bestuderen heb ik een soeplepel gebruikt. Een memorabele dag in mijn carrière.

Volgende week wil ik je laten zien waar ik inspiratie in vind. Bedankt voor je aandacht! Zo leuk.
Geertjeaalders.nl

 

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN