GEERTJE AALDERS (5/5)

Zo mooi, de knipkunst van papercut-artist Geertje Aalders. Dit doet ze ook best vaak voor ons. Zo knipte ze bijvoorbeeld de cover van Flow 2-2014. We waren benieuwd hoe ze werkt en hoe haar leventje eruitziet. Geertje maakte vijf gastblogs voor ons en dit is het laatste deel. 

Ben ik nog eventjes! De afgelopen weken heb je kunnen zien wie ik ben, wat ik maak en hoe ik werk. Het geluk wil dat april maar liefst vijf woensdagen kent. Dus ik grijp mijn kans om je in deze laatste editie van mijn gastbloggerschap te vertellen over mijn nieuwe avontuur.

Ik ga niet zo hard met mijn tijd mee. Ik stuur graag handgeschreven brieven, zoek thuis op de kaart hoe ik ergens moet komen wanneer ik in de auto stap en ik gebruik geen app om te zien wat voor weer het buiten is. Daarbij komt dat het ambacht dat ik beoefen zijn oorsprong heeft in 300 v. C. en ik de karakteristieke Oudhollandse naam Geertje draag. Mensen zeggen weleens dat ze een heel oud mens hadden verwacht wanneer ze me in het echt zien op een beurs of in een interview.1Maar nu, het is zover, ik ben er klaar voor, de tijd is rijp: er komt een Geertje Aalders Illustraties webshop! Een heel speciale, met een piepklein assortiment van mooie spullen. Ik heb nooit de ambitie gehad om een winkel te runnen, ik onderschat namelijk niet hoe ongelooflijk veel tijd en moeite dit kost. Maar ik wil wél heel graag mijn werk verspreiden en de enthousiaste vraag ernaar kunnen beantwoorden. En ik wil een beetje met de tijd meegaan… Dus, eindelijk maak ik er werk van.
2Vorige week nam ik met grafisch ontwerper Marie-Louise de Bruijn van www.gravue.nl een en ander door. Zij gaat met mijn huisstijl en site aan de slag, beide worden binnenkort volledig vernieuwd. Samen kijken we hoe we de webshop zullen bouwen. Ondertussen maak ik de collectie compleet. Ik verkoop papercuts in verschillende formaten en kleuren, boekjes, zeefdrukken, textiel en meer. Ik verheug me er ontzettend op!3 4Houd www.geertjeaalders.nl in de gaten! Via twitter @geertjeaalders zal ik aankondigen dat we online gaan. Het zou leuk zijn je daar te zien!

Bedankt Flow Magazine, voor het mogen schrijven van dit blog, ik vond het écht geweldig! Maar vooral bedankt voor jullie tomeloze enthousiasme en aandacht voor alle illustratoren wiens werk bij jullie zo’n dankbaar platform krijgt. Zo mooi.

Dag allemaal, fijn dat je mijn blog hebt gelezen. Groet!

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN