Gretchen Rubin

Miljoenen mensen over de hele wereld lezen de tips van Gretchen Rubin om je geluk vergroten en je leven te verbeteren. Ze schrijft er boeken en blogs over en deelt haar ervaringen in de podcast Happier. In Flow 3 een interview met de schrijfster over haar verleden, heden en toekomst en op ons blog vertelt Flow’s eindredacteur Ellen Nij Bijvank waarom ze elke week met veel plezier naar haar podcast luistert.

Jaren terug las ik haar boek Het Happiness project en het volgende boek van de Amerikaanse schrijfster Gretchen Rubin, Steeds beter, ligt op mijn nog-te-lezen-stapel. Het moet even wachten, want sinds een paar maanden ben ik in de greep van Happier. In deze podcast praten Gretchen en haar zus Elizabeth over geluk en hoe ze dat wel – of juist niet – hebben gevonden door hun gewoonten te veranderen. Het zijn grappige, herkenbare en vooral eerlijke gesprekken, vol slimme en praktische tips om meteen uit te proberen.

Elke donderdag luister ik naar een nieuwe aflevering als ik in de auto op weg ben naar de redactie, maar het voelt alsof ik in Amerika bij de twee zussen aan de keukentafel zit. Twee heel verschillende zussen trouwens en dat maakt het juist zo leuk, want zo serieus en gedreven als Gretchen is, zo goed kan Elizabeth zichzelf op de hak nemen. 

  • Wat ik lief vond: dat Gretchen zo gelukkig wordt van het lezen en herlezen van haar favoriete kinderboeken.
  • Waar ik om moest lachen: de omschrijving van Elizabeth van de evil donut bringer op het werk, die het haar zo moeilijk maakt om niet te snoepen.
  • Wat ik zeker ga uitproberen: een power hour plannen: een uurtje per week waarin je al die dingen doet die je maar blíjft uitstellen.
  • Wat me trof (omdat ik me erin herkende): de uitspraak van een gast in de podcast, die zei dat hij ‘een marge nodig heeft in zijn leven’. Niet door blijven rennen dus, maar om alle afspraken heen ook tijd reserveren voor even niets, daar word ik inderdaad heel gelukkig van.

gretchen2
Foto’s Gretchen: Andy Ryan

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN