Het verhaal achter de katten

Wij gunnen het iedereen van harte. Anderhalf uur kijken naar Kedi, een documentaire over zwerfkatten in Istanbul. De maker is duidelijk in totale adoratie van het dier, maar het zijn niet eens de kittens, poezen en katers die de show stelen. Het gaat ook over lieve mensen die bijzondere gedachtes, inzichten en gevoelens hebben door samen te leven met deze dieren.

De verhalen over de katten die de straten van Istanbul onveilig maken, worden verteld door mensen die de katten dagelijks zien en meemaken. De dieren zijn van niemand, maar ook van iedereen. Met elkaar zorgt de gemeenschap in Istanbul voor deze dieren. Het ene verhaal is nog aandoenlijker dan het ander. Zo vertelt een man bij een theehuis vol bewondering over zijn ‘psychopaat’ die hij al jaren vertroetelt. Ze heeft zo’n sterke persoonlijkheid, dat ze zelfs de visverkopers op de markt en de honden in de buurt de baas is. Of het verhaal van de banketbakker die al zijn fooien spaart voor bezoekjes aan de dierenarts. De kat die elke dag bij hem langskomt, is namelijk nogal onhandig.

Het verhaal achter de katten
En hoe opmerkzaam is de man die met tassen vis door de straten loopt. Tientallen katten zwermen rond zijn benen, rennen achter hem en in die meute katten mist hij er eentje. Ze is net bevallen en hij rust niet voor hij haar vindt en haar ook wat lekkers kan geven. Het maakt hem oprecht gelukkig. Tel daar de prachtige beelden van de Turkse badplaats bij op en je snapt dat Kedi meer is dan zo maar een kattenfilm.

  • Kedi is nu te zien in de bioscoop.

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN