Ingrid van Willenswaard (1/4)

Blog 1 foto 1
Dit is mijn werkhoek. Gewoon in de woonkamer, want ik woon in een piepklein maar fijn huisje.

Hallo, mijn naam is Ingrid en misschien ben je mij weleens tegengekomen ergens online of in een magazine. Ik plaats regelmatig foto’s op Instagram en ik heb zelf een blog waar ik schrijf over van alles en nog wat. Zoals de wind waait, waait mijn blog, om het zo maar te zeggen. Alles – van een gevonden potlood tot ietwat persoonlijke dingen – komen aan de orde.

Blog 1 foto 2
In dit gastblog zal ik de komende maand wat zelfmakers laten zien. Ze zijn heel gemakkelijk, hoor. Ik heb gekozen voor dingetjes van papier, omdat ik dat het beste bij Flow vind passen. Andere handwerkjes, van wol bijvoorbeeld, kun je terugvinden op mijn blog. Dus ik keek in oude knutselboeken (daar ben ik dol op en ik vind knutselen ook zo’n gezellig woord). Ooit had ik het geluk twee fantastische oude origamiboeken te vinden op een rommelmarkt. Twee van de zelfmakers die ik hier zal behandelen zijn gebaseerd op Japans vouwwerk uit die boeken, maar dan verweven met mijn eigen draai.

blog 1 foto 3
Deze zelfmaker lijkt op een kantoormap, die ik ooit vond in Frankrijk, echt zo’n mooie ouderwetse met een kaft van gemarmerd papier. Je ziet een glimp van de map op de foto hierboven, het is de derde van boven. Ik gebruik de map al jaren, want ik heb stapels tekeningen en om een beetje orde in de enorme berg te houden, stop ik ze in mappen.

blog 1 foto 4
De meeste tekeningen maakte ik voor mijn twee boeken; Kringloopgeluk en Vive la vie. Bovendien heb ik nu een hele map met tekeningen. Eigenlijk is het een soort kleurboek dat eind van dit jaar ook zal worden uitgegeven (spannend!). Ik teken alles nog met een potlood en een pennetje, maar sinds kort kan ik ze bewerken of opschonen (veel mooier woord) in Photoshop. Ik haal dan de kleine foutjes er uit. Het voelt wel ineens heel erg professioneel, dat photoshoppen 😉

blog 1 foto 5
Zo maak je de map:

  • Je neemt twee stukken karton in het gewenste formaat. Ik maakte er 1 in A4-formaat, en 1 in een A5-formaat, maar het kan in elk formaat.
  • De wat dikkere pagina’s uit het Flow Book for Paper lovers zijn hier heel geschikt voor.
  • Je kunt – zoals ik dat deed met de grote map – ook een stuk karton beplakken met het papier van je keuze.
  • Dit papier is ontworpen door Jurinanne Matter en het is verkrijgbaar bij Ompak.
  • De afstand van de gaatjes, kun je naar eigen inzicht maken of maak gebruik van een perforator.

blog 1 foto 6
Het rijgen van het lint of touw wijst zich vanzelf. Je kunt er van alles voor gebruiken. Het fijne van deze mappen is dat je er echt een stapel papier in kwijt kunt. Je past het lint tussen de mappen gewoon wat aan. Je kunt er natuurlijk ook andere papieren in kwijt, maar zeg nu zelf is een map vol met tekeningen niet veel fijner dan een map met administratie?

Ik wens je veel (opruim- en stapel-)  plezier, en tot volgende week!

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN