Ingrid van Willenswaard (2/4)

 

blog 2 foto 1

Overal waar ik kom en zeker in het buitenland zoek ik naar mooi papier. Dat kan echt van alles zijn: inpakpapier, notitieblokken, een mooie broodzak van de bakker, enveloppen. Kleine tip: als je deze zomer toevallig in Frankrijk bent, kijk dan eens in de supermarkt, vooral die grote. Op de papierafdeling hebben ze daar fantastische craft-enveloppen voor weinig geld, en van die mooie pastel geruite systeemkaartjes, echt heel erg leuk.

blog 2 foto 2

Het papier van deze gevouwen piramides (ik ga je zo uitleggen hoe je ze kunt maken) komt uit het Flow papierboek, en van origami-papier dat ik vond in Parijs (ik vind het nog steeds jammer dat ik niet meer meenam, want het is bijna op).

blog 2 foto 3jpg

Je kunt de piramides, bergjes of driehoeken – ik weet eigenlijk niet hoe je ze moet noemen – in verschillende formaten maken. Als je maar steeds een vierkant papier neemt, en hoe groter het papier hoe groter je piramide, berg of driehoek natuurlijk. Ik maakte ze van standaard origami-papier, dat is 15 bij 15 centimeter.

Blog2 foto 4

Ik hoop dat het zo duidelijk is. Bij punt 6 moet je dus gewoon de driehoek nogmaals naar binnen vouwen. Het is gewoon een kwestie van even proberen (hoewel ik ook wel eens een half uur bezig ben om een vouwwerkje voor elkaar te krijgen, vooral als er enkel lijnen en pijlen staan, dan snap ik het snel al niet meer).

blog2 foto 5

Je kunt de piramides gebruiken als naambordje op een mooi gedekte tafel. In de opening aan de zijkant kun je zo een kaartje schuiven. Of maak er een mobiel van, rijg de driehoeken dan aan een draad. Wel steeds even een knoopje leggen na elke driehoek, anders schuiven ze naar beneden (iets met de zwaartekracht enzo ;­). Maar misschien vind je een parapluutje (zie foto 1) wel veel leuker…

blog 2 foto 6

Als je de driehoeken met een punaise in de wand prikt, zien ze er ineens heel anders uit. Ik zette er mijn mini­verzameling plastic bomen (en houten cactus) in. Maar dat kan natuurlijk van alles zijn, verzin het maar…

blog 2 foto 7

Ik wens je fijne dagen en succes en plezier met het beklimmen van welke berg dan ook, op de een of andere manier doemt er altijd weer een nieuwe op, dus hup, daar ga je!

Tot volgende week (dan heb ik een zelfmaker over inpakken).

Ingrid

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN