Ingrid van Willenswaard (4/4)

 

blog 4 foto 1

Als groot liefhebber van papier hou ik ook van van alles waarmee je erop kunt schrijven en tekenen (of erin te knippen, ik heb ook een grote collectie scharen, maar dat is weer een ander verhaal:).
Ik hou vooral van oude kleurdozen (moeilijk te vinden), vulpennen en gewone tekenpotloden, die je best vaak tweedehands tegenkomt als je goed zoekt. Meestal liggen ze ergens onder in bakjes met allerlei dingetjes en even zo vaak zijn ze helemaal niet geprijsd. De eerste keer dat zo’n eenzaam gebruikt potlood vond en ik het wilde afrekenen, zei de vrouw bij de kassa: “Ach, neem maar mee hoor…” Ha, dat was leuk en zo begon ik mijn collectie ‘Oude potloden die ik kreeg’.
Ik heb er inmiddels een heleboel, want keer op keer mag ik zo’n verdwaald potloodje mee naar huis nemen, hoewel ik altijd vraag wat de prijs is…

flow blog 4 foto no. 2

Natuurlijk gebruik ik niet alle potloden, ik heb er genoeg voor de rest van mijn leven. Bovendien vind ik ze niet allemaal even fijn tekenen, op de een of andere manier luistert dat nogal nauw, de een is te hard, de ander te zacht, misschien herken je dat… De afgelopen tijd heb ik heel veel getekend, ik heb namelijk na heel wat aarzelen, een kleurboek gemaakt. Dat was een behoorlijke uitdaging, zoveel tekeningen.
Ik mag wel zeggen dat ik behoorlijk uit mijn comfortzone (om maar eens een populair woord te gebruiken) moest komen om dit voor elkaar te krijgen. Maar ik heb het volbracht en dit is de cover, in eerste opzet, er moet nog wel wat kleine veranderingen aan gedaan worden (zeg jij bijvoorbeeld Het blog of De blog?)

ingthings3

Deze tekening maakte ik voor een serie kleurplaten die ik zelf verkocht, en zal ik niet in mijn kleurboek komen (ik vind zo ongeveer alle quotes van Dr.Seuss heel erg leuk). Maar omdat mijn laatste blog is voor Flow dacht ik dat het misschien een leuk idee was om hier wat tekeningen te plaatsen die jezelf kunt uitprinten (dan heb je er ook nog wat aan ;).

ingthingsfoto4

Boven mijn werktafel hangt een kaartje en daar staat op: Zee. Elke keer als mijn oog erop valt, zie ik de zee voor me, en dat is echte en heel prettig beeld. Op mijn blog vroeg ik mensen een woord te noemen waar zij een goed gevoel van kregen, daar kreeg ik heel veel reacties op. Een mooi woord blijkt bij heel veel mensen iets fijns op te roepen. Sindsdien ben ik behalve een verzamelaar van potloden
(en nog veel meer andere dingen) er ook eentje van mooie woorden..

flow blog 4 foto no 5
Ik werk nog aan de serie kaartjes, maar als voorloper daarop geef ik er hier al een aantal om te printen. Ik heb ook een aantal vakjes leeg gelaten, daar kun je je eigen Mooie woord invullen. Je weet het zelf tenslotte het beste, wat voor jou werkt, nietwaar? Je kunt je lievelingswoord ergens ophangen maar je kunt er ook een stapeltje van maken, er een wikkel van papier om doen en ze cadeau geven (en wie kan er nu niet wat fijne woorden gebruiken?)

Ingthingsfotono 6

Deze serie koosnaampjes maakte ik al een aantal jaar geleden, het zijn de namen die ik gebruikte voor mijn dochter toen ze nog klein was. Ik heb deze print naar heel veel mensen gestuurd op verzoek, maar nu kun je hem zelf uitprinten, mocht je dat willen (natuurlijk enkel voor eigen gebruik, maar dat telt voor alle prints, dat begrijp je wel, je vindt hem in het downloadkastje).
ingthings7

 Het allerlaatste plaatje van mij op dit blog, ik wil hierbij de redactie van Flow en in het bijzonder Jeannette en Jocelyn van harte bedanken voor deze mogelijkheid. Ik waardeer het bijzonder dat jullie aan mij dachten, ik maakte deze blogs met veel plezier (hoewel het toch spannend is om ergens anders te bloggen, dan op je eigen oude vertrouwde blog. Maar soms is het heel verfrissend om eens iets anders te doen, waarvan je in eerste instantie denkt; dat kan ik helemaal niet)
Tenslotte wil ik alle lezers bedanken en iedereen succes en plezier op je weg wensen, enne, vergeet af en toen niet met je hoofd in de wolken te lopen! Ingrid.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN