Hallo Ingrid!

Heb je de poster in stukjes gezien in Flow Weekly 43, 44, 45 en 46? Het is het uitzicht van illustrator Ingrid Wuyster vanuit haar studio aan huis. Op ons blog stelt ze zich voor en vertelt ze meer over haar werk. 

Ingrid_portret
“Ik teken vaak elementen uit de natuur en dieren, daarin vind ik zoveel inspiratie! Sowieso vind ik maken van veel kleine, gedetailleerde tekeningetjes het allerleukst. Met een beetje humor en in een speelse compositie. Ook maak ik graag handgemaakte typografie en betrap ik mijzelf erop dat ik vaak lieve gezichtjes op dingen teken. Daar word ik blij van.”

GIF_bloempotje_IngridWuyster

“Ik werk veel met verschillende potloden, inkt, ecoline, waterverf en brushpennen. Ook de acrylverf komt af en toe uit de kast. Als ik een illustratie begin, start ik altijd eerst met het uitwerken van de elementen met dit soort analoog materiaal. Als ik daar tevreden over bent, scan ik de tekeningen in en bewerk ik deze nog na met de computer. De combinatie van deze technieken maakt ook de digitale ’tools’ belangrijk in mijn werk. Ik gebruik ook texturen in mijn werk. Deze scan ik in en voeg ik op de computer aan de tekening toe.”

werk4
“Van nature ben ik een nieuwsgierig aagje en pluis ik graag alles uit. Ik probeer mijzelf te omringen met allerlei moois. Als ik er iets in kan ontdekken wat mij intrigeert of raakt, dan bewaar ik het. Ik kijk met mijn ogen, maar ook met mijn handen, zo ervaar ik iets het best. Ik start elke werkweek met een zelfgemaakt moodboard van spullen of dagelijkse objecten die ik thuis heb liggen. Deze deel ik op mijn Instagram-account zodat ik er anderen mee kan inspireren. Ik vind Instagram als beeldend platform zelf ook heel inspirerend. Daar volg ik al mijn favoriete ontwerpers en collega-illustratoren en hou ik bij wat ze doen en maken. Het is leuk om zo een kijkje achter de schermen te nemen bij iedereen!”

posteringrid

“Ik werk vanuit mijn knusse studio aan huis. Het is een gezellige zolderkamer met veel opbergruimte en twee grote ramen. Ik heb twee grote werktafels: een tekentafel met lichtbak waar ik lekker kan tekenen, knippen, plakken en rommel kan maken. De ander is een ‘computer bureau’ waar ik comfortabel en netjes kan werken. Op de poster in de Flow Weekly heb ik mijn dagelijkse uitzicht getekend vanuit mijn studio. Ik kijk uit over de tuinen in mijn straat waar veel bomen en struiken staan. Het is er altijd druk: duiven, katten, eksters, mussen en soms een hond, heel gezellig!”

GIF_taartje_gif_IngridWuyster

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN