Je spijkerbroek kan straks gebruikt worden als isolatiemateriaal

isolatiemateriaal

Je kunt je versleten spijkerbroek natuurlijk weggooien, maar een bedrijf uit Kampen bedacht een duurzamer idee: ze gebruiken de oude jeans als isolatiemateriaal. 

Er zijn al verschillende dingen die je kunt doen met je oude kleding, maar sinds kort kun je daar iets nieuws aan toevoegen. Je oude spijkerbroek kan namelijk gebruikt worden als isolatie in de muren van een middelbare school. Klinkt best gaaf toch? Uit dit artikel van AD blijkt dat het een goede en duurzame manier is om het binnen lekker warm te houden.

Spijkerbroek in de muur

Metadecor, een bedrijf uit het Overijsselse Kampen, bedacht in samenwerking met een school in Gouda een actie. De leerlingen startten een inzameling en verzamelden alle versleten spijkerbroeken die ze konden vinden. In totaal waren er maar liefst 6.000 broeken nodig om de school te isoleren. Alle stof werd opgestuurd naar Frankrijk, waar de ritsen werden verwijderd en ze de stof tot pulp vermaalden. Terug in Nederland maakten ze de isolatiestukken, die weer terugkeerden in de school.

Initiatiefnemer Jurren Zomer vertelt in het artikel dat je zelfs nog delen van de stof terugziet in het isolatiemateriaal. ‘Wij dragen spijkerbroeken omdat ze lekker warm zijn, goed isoleren. Hoe grappig is het dan dat die gedragen spijkerbroeken nu een school gaan isoleren?’

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Jasmin Chew/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN