Jocelyn K. Glei

Jocelyn K. Glei uit Los Angeles schrijft boeken over leven en werken in deze ‘Age of Distraction’. Haar nieuwste boek Unsubscribe gaat hier ook over. Een kort interview. 

“Eigenlijk is het gekkenwerk als je denkt aan de hoeveelheid apps die je op een dag gebruikt, aan de hoeveelheid tabbladen die je open hebt staan op je computer of de berichten die non-stop binnenkomen. Het is echt een uitdaging om gefocust te blijven op wat er echt toe doet.”

Gaat je nieuwste boek Unsubscribe daar ook over? 
“Ja, het is gids die je helpt bij het managen van je e-mail en je helpt bij het weerstaan van afleiding, zodat je meer tijd kunt besteden aan je werk of andere zaken die er toe doen. Het laat je zien hoe je los kunt komen van de dagelijkse stroom e-mails en berichten op social media en het helpt je bij het aanleren van gezondere werkgewoontes – zoals het voorrang geven aan creatieve doelen in je dagelijks leven.”

Wat heb je zelf geleerd tijdens het schrijven van dit boek?
“Fascinerende feiten over e-mail. Ik wist eigenlijk wel dat hoe vaker je je e-mail bekijkt, hoe meer stress je ervaart aan het eind van de dag. Het maakt je echt ongelukkiger en wetenschappelijk onderzoek bewijst dit. Je hebt twee type mensen als het gaat over omgaan met e-mail: reactors en batchers. Reactors hebben hun e-mail hele dag aanstaan en werken elke e-mail gelijk weg en je hebt batchers, die ruimen een bepaalde periode van de dag in om hun mail weg te werken. Het zal geen verrassing zijn dat de laatste groep productiever is en zich beter voelt. Ik raad aan om slechts twee of drie blokken van 30 tot 60 minuten per dag je mail te controleren. Dat klinkt heel gemakkelijk, maar vergt veel zelfdiscipline.”

Lukt het jou wel? 
“Veel mensen hebben angst om iets te missen als ze op deze manier gaan werken. Of eigenlijk zijn ze bang dat ze in de problemen komen met hun baas of opdrachtgever als ze niet snel genoeg reageren. Ik werk daarom met ‘VIP’-notificaties. Op een iPhone kun je in je contacten een aantal favorieten selecteren. Als die mensen je een e-mail sturen, krijg je een push notification en hoef je dus niet bang te zijn dat je een belangrijk bericht mist. 

Wil je meer weten over Jocelyn K. Glei? Kijk op haar website of volgt haar op Twitter @jkglei.

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN