Koffiebar in een bus

Laura van der Have maakte drie jaar geleden een reis door Nieuw-Zeeland met haar vriend Minos. Daar kochten ze een camper om mee rond te kunnen reizen, daar ontstond het idee voor hun koffiebar Bitter & Real. Laura over haar campertour: “Door die reis fantaseerden we over een oude bus die we konden verbouwen tot koffiebar, zodat we én op reis konden zijn én ons geld op een leuke manier konden verdienen.”

“Ik had al een opleiding tot barista gevolgd, en de smaak van eten en drinken was heel belangrijk in mijn opvoeding. Mijn ouders zijn horecaondernemers; als baby kroop ik al rond in de spoelkeuken van Hotel New York en sinds mijn vijftiende werk ik in een restaurant. Ik hou van mooie smaken, ik vind het nog steeds heerlijk om mijn moeder over koffie te horen praten. Van haar leerde ik dat achter één kopje koffie een hele wereld verscholen ligt.

Nu rijden we door heel Nederland en schenken we overal de lekkerste koffie. We blijven op een plek waar we het fijn hebben, ergens waar leuke mensen zijn die van lekkere koffie houden, en een beetje mooi weer is ook prettig. En als het niet meer fijn is, gaan we weg. Alles is mogelijk. Bitter & Real voelt als buiten spelen – zo leuk om daar je geld mee te kunnen verdienen!”

In iedere Flow vragen we drie mensen: waar voel je je thuis, welke plek geeft je rust, energie, voldoening? Het hele interview met Laura staat in Flow 3, waar je ook nog interviews kunt lezen met een decoratieschilder en een dansdocent.

Interviews Irene Ras Fotografie Saskia Lelieveld

20160425_cLaura van der Have-046

 

 

20160425_cLaura van der Have-008

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN