Kringloopwinkels: 7x tweedehands winkelen in Nederland

kringloopwinkels

Een stuk duurzamer en ook nog eens gezellig: tweedehands winkelen. Waar vind je de fijnste kringloopwinkels in Nederland? We zetten ze voor je op een rijtje. 

Met tweedehands winkelen verleng je de levensduur van het voorwerp en hoeft er geen nieuw item voor jouw aankoop gemaakt te worden. Bovendien gaat bij veel kringloopwinkels de opbrengst naar goede doelen. Win-win dus. Maar waar vind je die kringloopwinkels eigenlijk? Nou, hier!

Kringloopwinkels in Nederland

  • RataPlan: deze bekende kringloopwinkel heeft 23 winkels in 19 steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag (de grootste kringloopwinkel van Nederland), Alkmaar, Almere en Delft. Kijk voor meer informatie op Rataplan.nl.
  • Mamamini: dit is de bekendste kringloopwinkel van Groningen. Ze hebben drie filialen en een webshop waar de meest exclusieve items worden verkocht. En nog een voordeel: de hele opbrengst van Mamamini gaat naar het goede doel. Kijk voor meer informatie op Mamamini.nl.
  • Tilburg Noord: in Noord-Brabant is er ook zeker geen gebrek aan vintage. In Kringloopwinkel Tilburg Noord steunen ze de Hartstichting en Stichting Dierenlot, en je kunt er een hele dag vullen: 550 vierkante meter aan tweedehands spullen. Kijk voor meer informatie op Kringlooptilburgnoord.nl.
  • De ReShare Store: een tweedehands en vintage kledingwinkel van het Leger des Heils. Ze zitten op verschillende plekken in Nederland. In elke grote stad vind je er eigenlijk wel een. Kijk voor meer informatie op Resharestore.nl.
  • We Are Vintage: een serie winkels (in Amsterdam) met heel veel verschillende vintage kleding. Kijk voor meer informatie op Rumorsvintage.nl.
  • Vinted: een online kringloopwinkel waar je niet alleen kleding, maar ook allerlei andere tweedehands spullen vindt. Kijk voor meer informatie op Vinted.nl.
  • Second Floor: in deze winkel in Eindhoven verkopen ze allerlei unieke kledingitems van hoge kwaliteit. Kijk voor meer informatie op Secondflooreindhoven.nl.

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Noémi Macavei-Katócz/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN