Lisa Manuels (3/5)

Deze maand zal Lisa Manuels ons meer vertellen over haar creatieve leven in Rotterdam. In de derde aflevering van haar gastblog vertelt ze over Mini Markt die ze hield in haar winkel Elle Aime en geeft ze nog wat last minute tips voor leuke kerstcadeautjes.


Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover; de derde editie van de Mini Markt vond plaats in mijn winkel Elle Aime. En wat was het een toffe dag! Ik heb veel leuke reacties gekregen op de etalage door Mikodesign, de Kers(t) cake was al heel gauw op, er zijn een heleboel cadeautjes over de toonbank gegaan en er werd zelfs nog even live muziek gespeeld door o.a. Picking Ivy.


Het was ontzettend druk in de winkel, ik ben eigenlijk nog steeds een beetje aan het bijkomen (gelukkig had ik veel goede hulp, you know who you are!) en de grond ligt nog bezaaid met koekkruimels, popcorn en dennennaalden. Maar het was het allemaal waard. Het is ontzettend leuk om te zien dat er zoveel mensen net zo blij worden van al die mooie hebbedingen als ik. Steeds meer mensen gaan bewuster shoppen en hechten waarde aan handgemaakte en unieke producten. Natuurlijk ben ik daar een groot voorstander van; zulke producten maken niet alleen de beste cadeautjes, maar je steunt er gelijk een ontwerper en/of lokale ondernemer mee. Ik werk de hele dag samen met deze mensen – en ik ben er zelf eentje van – en ik weet hoeveel liefde, aandacht en zorg er in hun werk zit.


Is het je niet gelukt om langs te komen afgelopen weekend, dan heb ik hier nog een rijtje met een aantal van mijn favoriete (kerst)cadeautjes van de ontwerpers die op de Mini Markt stonden. Een aantal van deze fijne spulletjes heb ik zelf al en de rest staat op mijn verlanglijstje. Die lamp van Gems of Light…. Hebben!


1. Print ‘Gloom’ door Ferdy Remijn / €25 / te koop in Elle Aime en de Zeeuwse Meisjes.

2. Tafellamp gemaakt van Art Deco plafonnière door Gems of Light / €119 / te koop op Etsy.

3. Kattenkussen door Horeatio / €35 / te koop in Elle Aime of op Etsy.

4. A5 Dierenkabinet kaarten door Illeke / €2,50 p.s. / te koop in Illeke’s webshop (en hopelijk volgend jaar in Elle Aime).

5. A4 Vogeltjes prints door Margo Slingerland / €10 p.s. / te koop in Margo’s webshop (en hopelijk volgend jaar in Elle Aime).

6. Kartonnen figuur voor aan de muur door Laroid – one of a kind! / €40 / te koop in Elle Aime.

7. A5 Kaart door Teken-ing / €2 p.s. / o.a. te koop bij Petite Louise en in Elle Aime.

8. Limited edition Roffa skyline zeefdruk door Mary and the Locks / €180 / te koop in Elle Aime.


Oja! Heb je trouwens nog kerstkaarten nodig? Kijk dan eens naar die van Noortje Bosma. Ook zij was er tijdens de Mini Markt en wauw! Je kunt in Elle Aime nu de originele papieren onderdelen bewonderen en de kaart kopen.

Shopse en tot volgende week!

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN