Lisa Manuels (4/5)

Deze maand zal Lisa Manuels ons meer vertellen over haar creatieve leven in Rotterdam. In de vierde aflevering van haar gastblog vertelt ze over haar goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Dit jaar is alweer bijna aan z’n eind. Gaat het bij jullie ook zo snel? Er is bij mij een heleboel gebeurd en veranderd in 2015 – sommige veranderingen minder leuk dan andere, zoals bij iedereen. Toch kijk ik tevreden terug op de afgelopen tijd, maar vooral positief naar de toekomst. Ik heb zin om in het komende jaar weer hard aan de slag te gaan in de winkel, met de workshops en cursussen en met een heleboel nieuwe ideeën, plannen en evenementen.

Foto 1
Wat ik al jaren roep, is dat ik zelf meer moet gaan maken en illustreren. Doordat ik druk ben in de winkel en met de workshops, kom ik zelf maar weinig aan tekenen toe – terwijl dat één van de dingen is die ik het liefste doe. Veel mensen denken dat ik hele dagen zit te knippen en schilderen, maar helaas is dat niet het geval. Mijn goede voornemen – zou het nu wel gaan lukken? – is dat ik meer wil gaan maken. Niet alleen voor de verkoop of in opdracht, maar vooral voor mezelf. Een tekening voor thuis aan de muur en zelfgemaakte cadeautjes voor vrienden; van die dingen die niet hoeven, maar gewoon heel leuk zijn.

Het ding met goede voornemens is dat het dat meestal ook blijven, voornemens. Daarom moet je gewoon niet teveel hooi op je vork nemen, toch? Ik begin dus klein. Zelf een brief schrijven, mijn cadeautjes mooi inpakken en kaartjes sturen zijn ook van die dingen waar je je creativiteit in kwijt kunt, maar het kost relatief weinig moeite. En je maakt er ook nog iemand anders blij mee! Wat wil je nog meer? 😉

Foto 2Om mezelf en iedereen die datzelfde voornemen heeft een beetje op weg te helpen, heb ik een paar gift tags en wat briefpapier ontworpen (en zie je, ik ben dus aan het tekenen!). Je kunt deze uitprinten en gebruiken om iemand eens een lieve brief te schrijven of om je cadeautjes gezellig in te pakken. Een paar dagen vrij tijdens de feestdagen zijn een perfect moment voor middagje creativiteit, vind je ook niet?

Veel plezier ermee en vooral hele fijne dagen toegewenst!

Briefpapier 1

Briefpapier 2

Gift tags

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN