Lotta Jansdotter

Ontwerper Lotta Jansdotter verovert vanuit New York de hele wereld met haar Scandinavische patronen. Haar geboorte-eiland Åland speelt een grote rol in haar leven en werk. In Flow 6-2016 vertelt ze meer over haar verleden, heden en toekomst. Hieronder een fragment uit het interview.  

“Van jongs af aan heb ik al geweten dat ik een creatieve carrière wilde, maar ik wist nog niet wat die carrière dan moest zijn. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek toen ik een cursus zeefdrukken deed: ik kan mijn eigen stoffen bedrukken! Dat was echt een aha-moment. Dit was het voor mij. Dat had denk ik ook te maken met mijn achtergrond: in Scandinavië leven we met stof. We hebben linnen servetten, mooie gordijnen, het is overal om ons heen. In Amerika kwam ik dat allemaal niet tegen; het leek gewoon niet te bestaan. Met een paar handgetekende dessins en een paar voorbeelden van bedrukte kussens ben ik gewoon bij woonwinkels langsgegaan. Drie leuke lokale interieur- en cadeauwinkels deden een bestelling, en daarmee ging ik thuis aan de slag: stof bedrukken en kussens naaien. Dat was het begin.”

Het interview lees je verder in Flow 6-2016. Lotta ontwierp de patronen voor de nieuwe Flow Agenda (2017), kijk voor een voorproefje in onze shop.

Tekst: Jocelyn de Kwant Fotografie: Bonnita Postma Styling: Anne-Marie Rem Visagie: Carmen Zomers

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN