Louise Lockhart

Waar voel je je thuis, welke plek geeft rust, energie, voldoening? In elke Flow delen we drie persoonlijke verhalen. In Flow 5 onder andere het verhaal van illustrator en grafisch ontwerper Louise Lockhart. Een voorproefje.

“Ik hou van handgetekende letters, verpakkingen, belettering op winkelpuien, uithangborden, blikjes en dozen waarin voedsel verpakt zit: dat maakt dat ik winkels en eten zo interessant vind. Ik studeerde aan de kunstacademie in Glasgow, Schotland. De fantastische Italiaanse ijszaken in die stad zijn onveranderd gebleven sinds de jaren twintig.
In 2012 woonde ik in Vancouver, Canada. Ik werkte er in een ontzettend leuke winkel in schrijfbenodigdheden, Paper-Ya (‘ya’ betekent ‘winkel’ in het Japans). Dat inspireerde me om mijn illustraties op papier en andere producten te laten drukken. Het gaf me ook de kans de markt te verkennen, een goede manier om te beginnen met mijn webwinkel The Printed Peanut. Terug in Engeland kon ik daar fulltime mee aan de gang, zodat ik tot mijn geluk veel tijd in mijn studio kan doorbrengen.”

Meer lezen over Louise? Bekijk ook haar website theprintedpeanut.co.uk of Instagram-account eens.

louise_lockhartTekst Nina Siegal Vertaling Bernice Nikijuluw Privébeeld Louise Lockhart

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN