Maartje van den Noort

Een van de extra’s in de nieuwste Flow (07-2016) is een herfstschriftje, met illustraties, bomenweetjes en vloeipapier om blaadjes tussen te drogen. Illustrator Maartje van den Noort (bekend van Pocket herbarium) maakte de tekeningen.

blogfoto01

Wat vond je zo fijn aan het maken van het herfstboekje?
Dat ik een goede reden had om eens te kijken hoe het nu echt zit met de natuur. Welk blad bij welke boom hoort, bijvoorbeeld. Ik leerde ook hoe divers bomen eigenlijk zijn. Mijn vriend is meubelmaker en dus al veel langer bomenkijker. Nu was ik eindelijk diegene in huis (of in het bos) die er wat over kon roepen.

Heb je zelf een favoriete boom of plant?
Ik hou heel erg van de plataan. Het is een sterke luchtreiniger in de stad en zijn takken hebben grillige vormen. Het patroon van de bast vind ik ook erg mooi.

Hoe is je liefde voor groen ontstaan?
Ik woonde heel lang in Zeeland, en had mijn oog toen vooral op de stad gericht. Nu ik al jaren in Amsterdam woon, heb ik het groen meer dan ooit nodig. De rust die een groene berm, een iep langs de gracht of de kastanje in het park uitstraalt, daar word ik blij van. Als tekenaar vind ik het ook heel fijn dat bladeren per seizoen steeds weer veranderen.

Maartje is momenteel druk bezig met een expositie. Tot 10 november wordt haar nieuwe serie vogelschilderijen tentoongesteld bij Gedenkplaats Fort Nigtevecht. De tentoonstelling bezoeken? Meer informatie vind je op deze website.

Meer over Maartje weten? Kijk ook eens op haar website en Instagram.

image3
Foto’s: Maartje van den Noort en Bente van de Wouw

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN