Maartjes shop

Kunstenaar Maartje van den Noort maakt illustraties – die je tegen kunt komen in Flow of Flow Weekly, maar ze verkoopt haar delicate werk ook gewoon via haar webshop.

maartje2
Kun je iets meer vertellen over jezelf?

“Ik ben grotendeels opgegroeid op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, heb in Rotterdam eerst een grafische opleiding gevolgd en later de autonome beeldende kunstopleiding op de Willem de Kooning Academie. Ik observeer graag en als ik iets zie wat me opvalt, leg ik dat vast. Vaak door het maken van een foto of een tekening. Ik heb altijd al graag getekend en geschilderd en door mijn opleidingen merkte ik dat ik dat het leukste vind om te doen. Zo ben ik langzaam gaan werken aan producten met mijn tekeningen erin verwerkt. Daarnaast ben ik mij de afgelopen jaren steeds meer gaan richten op het vinden van opdrachten in dit gebied. Hoe tof is het dat ik hier nu mijn brood mee kan verdienen? Lange tijd heb ik in de thuiszorg gewerkt, maar dat is al een paar jaar niet meer nodig.”

maartje1
Waarom teken je zoveel vogels?
“Dat komt denk ik door mijn man Ruben, hij heeft al langer de ‘vogel-tic’ en ik heb daar blijkbaar iets van mee gekregen. En ik denk dat het uiteindelijk komt door wat vogels uitstralen. Een tikkeltje bijdehand, elegant, vol energie en heel erg in hun eigen wereldje. We kunnen er als mensen alleen maar naar gissen wat ze nu eigenlijk beweegt. Het blijft een mysterie – voor mij althans – en dat vind ik ook prettig.”

maartje3
Welk verhaal vertelt jouw werk over jou?
“Het laat zien dat ik graag kijk en observeer. Ik hou van de details in het leven. Van schoonheid met een rauw randje. De eerlijkheid die de natuur in zich heeft. Zelf ben ik een dromerig type dat de wereld om zich heen graag wat mooier maakt. Bijvoorbeeld met mijn werk. Ik wil de dingen daarmee soms mooier laten lijken dan ze zijn. De natuur blijft daarbij steeds de inspiratiebron voor eerlijkheid. Het is zoals het is.”

Maartjevandennoort.nl/shop

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN