Manon Garritsen

Wie goed kijkt, ziet aan de producten van Manon Garritsen dat ze ook stedenbouwkundige is. Op het eerste oog zijn ze gewoon mooi, maar let ook op de functionele details.

A3_shopper_olive_Manon_Garritsen_2

Wie schuilt er achter deze webshop?
“Ik ben Manon Garritsen (39), getrouwd en moeder van Roy (6) en Youri (4). Ik woon en werk in Rotterdam, maar we verhuizen in de zomer van 2015 naar Vancouver. In 2010, drie jaar nadat ik als modeontwerpster afstudeerde aan de Artemis Styling Academie in Rotterdam, richtte ik mijn eigen label ‘Manon Garritsen’ op. Onder dit label maak ik lifestyle producten waar je iedere dag plezier van hebt. Het eerste product was een tas waar ik zelf behoefte aan had: een eenvoudige, stijlvolle vilten A3-tas. Inmiddels is de collectie uitgebreid met tassen in andere formaten en richt ik me ook op interieur en accessoires.”

Manon_Garritsen_kussens_RE.building_4080

Hoe kies en ontwikkel je producten?
“Ik wil alleen maar producten maken die te gebruiken zijn en die ik zelf graag zou willen hebben. Soms heb ik producten vanuit een vraag ontwikkeld, maar de Urban Patterns collectie –  een samenwerking met Jessica Nielsen – is ontstaan vanuit mijn wens om zelf textiel en schrijfwaren te ontwerpen.”

urbanpatterns-etui-b03Wat doet de combinatie stedenbouwkunde en mode met jouw werk?
“Het raakvlak tussen beide disciplines fascineert me en ze sluiten voor mij ook naadloos op elkaar aan. Je kunt dit ook terugzien in mijn ontwerpen en in mijn werkwijze. Ik ontwerp met oog voor detail en richt me op de behoeftes van ondernemende mensen. Mijn bouwkundige achtergrond komt heel letterlijk terug in de kussen-serie ‘Rotterdam aan de Maas’, een drieluik van kussens waarop de Maas geborduurd is. Ik wil mijn achtergrond graag laten zien in mijn werk, want dat maakt mijn label uniek.”

Manongarritsen.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN