Gefeliciteerd Marenthe!

Illustrator Marenthe Otten won onlangs de Global Talent Search van Lilla Rogers Studio, en daar zijn we best een beetje trots op. Je ziet het werk van Marenthe namelijk ook regelmatig terug in Flow. Zo tekende ze de filosofie-poster uit Flow 6-2016 en handlettert ze de quotes bij de Tijdgeest-interviews. 

marenthe-otten

Van de duizend deelnemers aan de Talent Search werden er vijftig op de shortlist gezet, waaruit weer zes finalisten werden gekozen. Opdracht na opdracht moest binnen de tijd ingeleverd worden. Van een illustratie van een theekopje tot een cover voor een dessertboek.

Uiteindelijk won Marenthe de wedstrijd en ze sleepte daarmee een contract binnen bij Lilla Rogers Studio, een prestigieuze Amerikaanse illustratie-agency met opdrachtgevers van over de hele wereld.

Hoe ze het vond om mee te doen aan de Talent Search? ‘Het was spannend, zenuwslopend en fantastisch om te doen.’ Makkelijk was het zeker niet, vertelt Marenthe. ‘Soms lag ik ’s nachts wakker met de gedachte: waar ben ik aan begonnen? De concurrentie was enorm, er is zoveel talent wereldwijd.’

Hoewel ze intussen al bij Lilla Rogers in Boston is geweest, kan ze het nog steeds niet geloven. ‘Toen ik hoorde dat ik had gewonnen, barstte ik in tranen uit. De dagen erna waren als een roller coaster. Je hele wereld staat op zijn kop. Ik loop nog steeds op wolken.’

Nieuwsgierig naar nieuw werk van Marenthe? Voor Flow 8-2016, die op 30 november 2016 in de winkel ligt, tekende ze de cover. Kijk ook eens op haar website of op die van Lilla Rogers.

marenthe-bookcover-gts-lilla-rogers

Illustratie: Marenthe Otten (voor Global Talent Search Lilla Rogers Studio)

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN