Mikodesign (2/4)

Deze maand zal het gastblog op woensdag worden verzorgd door Erika van Mikodesign. Dit is de tweede aflevering met maar liefst twee tutorials om zelf mee aan de slag te gaan.

kast pBij de poppen die ik voor mijn merk Mikodesign ontwerp, horen natuurlijk ook accessoires, mini-meubeltjes, outfits en meer. Omdat de pop geen standaardformaat heeft, kun je niet zo makkelijk spullen kant-en-klaar kopen en wat je kunt vinden, is meestal van lelijk plastic en knalroze. Eigelijk is het ook veel leuker om zelf iets te maken of op de rommelmarkt op zoek te gaan op de naar dat ene unieke poppenmeubel.
mini pp
Ik heb al heel wat mini-items verzameld en deze gebruik ik dan voor fotoshoots met de poppen voor mijn blog, site en of Instagram. Afgelopen kerst maakte ik in de etalage van Elle Aime in Rotterdam een mini-versie van deze mooie winkel. Een toonbank, workshop tafel, knutselkast en nog veel meer, papier rollen, schriftjes. Sommige meubeltjes had ik al en andere maakte ik van balsa hout, sigaren kistjes, enzovoort. Heerlijk om alles bij elkaar te zoeken en te maken. Na het maken van deze etalage had ik de smaak te pakken en maakte ik andere mini-tafereeltjes zoals een slaapkamertje, planten winkel en een stoffenzaak.
Wil je ook aan de slag om iets kleins te maken? Hieronder een tutorial hoe je mini-schriftjes kunt maken en een video tutorial hoe je een mini potloodje maakt. De video is trouwens gefilmd en ge-edit door mijn dochter Sofia (14 jaar)!
schriftjes p tekst
schriftjes 4 tekst
schriftjes 3 tekst
schriftjes 2 tekst
De schriftjes en potloden zijn natuurlijk niet alleen leuk voor de pop maar ook heel erg geschikt voor een snailmail. Heel veel plezier met het maken van de mini’s, volgende week een blogpost over mijn liefde voor Parijs met een paar leuke shoptips…
Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN