Mikodesign (3/4)

In de derde aflevering van haar gastblog vertelt Erika van Mikodesign over haar liefde voor Parijs en deelt ze haar zelfgemaakte reisgidsje.  

paris planning‘Paris is always a good idea’, zei Audrey Hepburn en daar ben ik het helemaal mee eens. Al sinds mijn basisschooltijd ga ik regelmatig naar Parijs en zodoende ken ik de stad redelijk goed. Heerlijk vind ik het om door de straten van Parijs te wandelen en op zoek te gaan naar mooie boutiques. Natuurlijk breng ik ook een bezoek aan een van de vele mooie musea. Tussendoor houd ik een kleine pauze en geniet van een baguette op een bankje in een van de vele prachtige parkjes die Parijs rijk is.

paris inspiratieMijn liefde voor Parijs kun je goed terugvinden in mijn collectie, zo heb ik een Parijs konijn en pop inclusief bretons truitje, Parijse rok en een Paris tote bag, maar ook een ‘Souvenirs de Paris’-stof waar ik bijvoorbeeld tassen en theedoeken van maak. Niet alleen in mijn collectie zie je de inspiratie van Parijs terug, maar ook in ons huis met vintage Parijse prints aan de muur en een collectie eiffeltorens op de plank. Of in het speciale ontbijtje dat ik maakte voor mijn dochters.

paris breakfast pVoordat ik naar Parijs ga, bereid ik me altijd goed voor. Ik ga op zoek naar leuke nieuwe adresjes en stippel alvast routes uit zodat ik zoveel mogelijk kan zien op een dag. Deze leuke winkels deel ik op mijn blog Carnet de Paris, zodat anderen de winkeltjes – die soms in achteraf straatjes liggen- ook kunnen vinden.

banner Paris 8

Na mijn laatste bezoek aan Parijs heb ik wat illustraties gemaakt van de winkeltjes die ik daar heb bezocht en ik heb er een klein ‘Carnet de Paris’ van gemaakt. Je kunt ze downloaden en printen om mee te nemen op je volgende trip naar Parijs.

Print de bladzijdes uit, knip ze door midden. Vouw ze dubbel en niet of naai ze op de middenvouw vast. Tip: print pagina 2 en 3 dubbelzijdig en gebruik de lege bladzijde om je eigen notities te maken of om visitekaartjes van je favoriete shops op te plakken.

Bon voyage!

paris guide 1

 

paris guide 2

 

paris guide 3

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN