Mikodesign (4/4)

In de laatste aflevering van haar gastblog vertelt Erika van Mikodesign over de speciale ontbijtjes die ze in het weekend graag voor haar dochters maakt. En geeft ze tips hoe je er zelf eentje kunt maken. 

frida ontbijtZoals ik al in mijn eerste blogpost voor Flow schreef, speelt creativiteit een belangerijke rol in mijn leven. Natuurlijk ben ik voor mijn werk creatief bezig en ben ik altijd dingen aan het maken en bedenken. Je zou dus kunnen denken dat ik in mijn vrije tijd languit op de bank ga liggen met een leuk boek, maar niks is minder waar. De helft van de tijd ben ik ook in mijn vrije tijd aan het knutselen en creëren.

In het weekend ben ik meestal al vroeg wakker en vind ik het leuk om een speciaal ontbijtje voor mijn dochters te maken, ik noem deze ontbijtjes ‘Suprise-ontbijtjes’ en je kunt ze op Instagram vinden (#mikosuprisebreakfast)

camera ontbijtDe ontbijtjes hebben eigenlijk bijna altijd een thema zoals Frida Kahlo, camera’s, Parijs, fastfood, London, enzovoort. Dit is fijn als inspiratie en houvast. Voor de rest vind ik het belangrijk dat alles eetbaar is, (redelijk) gezond en gevarieerd. Zo bevat elk ontbijtje iets van brood, fruit, smoothie en natuurlijk iets lekkers.
londonMet een beetje creativiteit maak je van een gewoon ontbijtje iets speciaals. Geef een appel een paar oogjes, versier je glas jus d’orange met een leuk rietje en parapluutje of snijd de saaie boterham eens in een leuke vorm.

cover flowSpeciaal voor Flow maakte ik een ontbijtje geinspireerd op de cover van het laatste magazine (Flow 4).
–         De Flow letters knipte ik met een schaar uit kant-en-klaar croissantdeeg.
–         Voor het plantenbakje linksonder kookte ik een ei hard, pelde het en ik sneed er de bovenkant af en een klein stukje van de achterkant zodat het mooi plat blijft liggen. Het eitje versierde ik met oogjes en een mondje gemaakt van bieslook en gebruikte dit ook als plantje.
–         Van bruin brood maakte ik een klein plantenbakje met een plantje van verse munt erin.
–         Het eierdopje/plantenbakje is van croissantdeeg geknipt en versierd met wat glazuur (eiwit met poedersuiker) en een cactus van een granny smith appel erin.
–         Van een wafelkoekje sneed ik de onderste hoekjes af en ik versierde het met glazuur en wangetjes van eetpapier en verse munt als plantje.
–         Van wit brood sneed ik een rechthoek met een ronde onderkant. Ik versierde het potje met bieslook en eetpapier en nam wat tuinkers als plantje.
–         Voor het bovenste potje sneed ik een wafelkoekje schuin af, versierde het met glazuur en ik sneed kleine blaadjes van appel.
–         Als drinken erbij maakte ik een lekkere smoothie van sinasappelsap, mango, ananas en framboos.

ingredienten

Ingredienten:
1. verse munt                           6. papieren rietje
2. tuinkers                                7. bruine boterham
3. wafelkoekje                          8. eetpapier
4. wit brood zonder korst      9. bieslook
5. granny smith appel            10. smoothie

Dit was alweer mijn laatste blogpost voor Flow. Het was echt heel erg leuk om hier te bloggen en wat te vertellen over mijn passie en werk. Hartelijk bedankt en ik hoop dat jullie het leuk en inspirerend vonden,

Heel veel liefs en een hele fijne creatieve zomer!

Erika

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN