Mikodesign

Erika Harberts begon als vrij textielkunstenaar, maar vond het leuker als haar ontwerpen ook echt gebruikt konden worden. Maarja, de stoffen, poppen en theedoeken die ze nu maakt, vinden we eigenlijk ook te mooi om te gebruiken…

stof

Wat vind je fijn aan werken met textiel?
“Van jongs af aan ben ik al bezig met stofjes, ik zat achter oma’s Singer kleertjes voor mijn poppen te maken. Textiel is voor mij dus vanzelfsprekend materiaal, daarnaast houd ik erg veel van tekenen en door stoffen te bedrukken komen deze twee passies samen.”

Welke andere textielkunstenaar bewonder je?
“Lotta Jansdotter, vanwege haar eenvoudige dessins en materiaal- en kleurgebruik, maar ook vanwege haar enthousiasme voor textiel. Ze weet dat goed over te brengen in interviews en haar boeken.”

doll and cat

Op je website is te zien dat je in zo’n Japans interieurboekje hebt gestaan. Hoe is dat zo gekomen?
“De makers van het boek hebben mij benaderd via mijn blog en kwamen al eerder een keer voor een fotoshoot en interview voor een Japans magazine bij mij thuis. Later kwam het idee voor een boek over interieurs van Nederlandse creatievelingen, waaronder die van Tas-ka, Bybjor, Caroline Ellerbeck en die van mij.”

En hoe gaat het met je webshop?
“Ik heb ‘m nu sinds 2007 en vooral het laatste jaar gaat het erg goed met de verkoop door de publiciteit die ik heb gekregen online. Mijn klanten komen vooral uit Australië, Amerika en Frankrijk.”

Mikodesign.nl en Etsy.com/shop/mikodesign

miniature paper things

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN